JPMorgan'dan Türkiye raporu: Riskler yukarı yönlü

Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 63,1 olarak koruyan JPMorgan, tahmin risklerinin yukarı yönlü olduğuna işaret etti.

SHABER3.COM

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türkiye'deki enflasyonun seyrine ilişkin bir bilgi notu yayınladı. TÜİK'in temmuz ayı enflasyon rakamlarının ardından yayınlanan notta, yıl sonu için yüzde 63,1 enflasyon beklentisi korunurken, tahmine yönelik risklerin yukarı yönlü olduğuna dikkat çekildi.

Gazete Duvar'da yer alan haberhe göre 'aşırı gevşek' para politikası, devam eden liranın zayıflaması ve politika güvenirliğinin zayıflaması göz önüne alındığında fiyat baskılarının güçlenmeye devam etmesinin şaşırtıcı olmadığını belirten JPMorgan, yılın kalan bölümünde enflayonun yüksek kalmasının beklendiğini ifade etti. Söz konusu notta, enflasyona ilişkin şu değerlendirme yapıldı:

"Seçim öncesi politikaların yanı sıra yaklaşan seçimlerin zamanlaması ve sonuçları, enflasyon ve para politikası üzerindeki belirsizliğin ana kaynaklarını oluştururken, seçim sonrası hükümetin politikaları ve ortodoks politikalara dönüşün zamanlaması büyük olasılıkla orta vadede enflasyon sürecinin gidişatını belirleyecek."

TÜİK'in dün açıkladığı resmi verilere göre, enflasyon temmuzda aylık 2,37'lik artışla yüzde 79,6'ya yükseldi.

NEBATİ: ENFLASYON YIL SONU DÜŞECEK
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün yaptığı açıklamada, enflasyonun ağustosta bir miktar düşeceğini öne sürerek, "Yıl sonunda aralık ayında olağanüstü bir durumla karşı karşıya kalmazsak, petrol fiyatlarının gevşemesiyle, baz etkisiyle düşüş trendine girmiş olacağız" dedi. 
<< Önceki Haber JPMorgan'dan Türkiye raporu: Riskler yukarı yönlü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER