Judo Milli Takımı Samsun'da kampa girdi


2016 Rio Olimpiyatları öncesi puan açısından büyük önem taşıyan Judo Grand Prix, 1-3 Nisan tarihleri arasında Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapılacak.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan Judo Grand Prix'de 73 ülkeden 186'sı kadın toplam 472 sporcu mücadele edecek. Turnuvaya Türkiye Judo Milli Takımı da 28'i kadın 54 sporcu ile katılacak.

Zorlu turnuva için Samsun'da kampa giren Judo Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları yolunda büyük önem taşıyan müsabakalara yüksek tempodaki antrenmanlarla hazırlanıyor.

Kota puanlarını yükseltebilmek için ev sahibi olma avantajını iyi kullanmak istediklerini belirten Türkiye'nin ilk olimpiyat madalyalı judocusu Milli Takım Antrenörü Hülya Şentürk Gebeş, "2016 Rio Olimpiyatları için 6 sıklette 9 sporcu ile kota almış durumdayız. Samsun'da son çalışmalarımızı yapıyoruz. Olimpiyat yolunda büyük önem taşıyan bu turnuvada Samsun halkının desteği ile turnuvadan alnımızın akıyla ayrılmak ve hedefimize ulaşmak istiyoruz." dedi.

Judo Grand Prix Turnuvası için kampa giren milli takımda olimpiyat kotası alan, 48 kiloda Ebru Şahin, Dilara Lokmanhekim, 63 kiloda Büşra Katipoğlu ve 78 kiloda Belkıs Zehra Kaya ile Kayra Almira Sayit, erkeklerde ise 60 kiloda Bekir Özlü, Ahmet Şahin Kaba, 66 kiloda Sinan Sandal, 73 kiloda da Hasan Vanlıoğlu yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Judo Milli Takımı Samsun'da kampa girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER