Judocular Abu Dabi'de madalya için mindere çıkıyor

Judocular Abu Dabi'de madalya için mindere çıkıyor

Judoda Olimpiyat vizesi için en yüksek puanı veren müsabaka serisi olan Grand Slam'in Abu Dabi durağında bugün Türk sporcular üç madalya maçına adını yazdırdı. Ebru Şahin altın, Dilara Lokmanhekim ve Bekir Özlü bronz için saat 16.00'da mindere çıkacak.

Judoda, gelecek yaz Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na vize alma yarışı tüm hızıyla sürüyor. Tüm elit judocular bu hafta yüksek puanlı Grand Slam müsabakası için Abu Dabi'de buluştu. Organizasyonun ilk gününde Türk sporcular üç madalya maçı yapmaya hak kazandı.

48 kiloda Türkiye'yi temsil eden iki yıldız sporcu Ebru Şahin ve Dilara Lokmanhekim, Grand Slam'in açılış gününde başarılı performanslarıyla madalya maçlarına adını yazdırdı. Avrupa ikincisi Ebru Şahin, dört rakibini yenip yükseldiği finalde Rus Irina Dolgova ile altın madalya için buluşacak.

İki rakibini yendikten sonra yarı finalde Dolgova'ya kaybeden Dilara Lokmanhekim ise bronz maçında Rumen Monica Ungureanu karşısına çıkacak.

60 kiloda yarışan Bekir Özlü de ilk gün elemeleri sonunda adını bronz madalya maçına yazdırdı. Dört rakibini geçip yarı finalde Gürcü Amiran Papinaşvili'ye yenilen Bekir, üçüncülük maçında Kazak Rüstem İbrayev ile kozlarını paylaşacak.

Final seansı Türkiye saati ile 16.00'da başlayacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Judocular Abu Dabi'de madalya için mindere çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER