Judoda kulüpler mindere indi


Türkiye judosunda kulüpleri karşı karşıya getiren lig müsabakaları bugün Konya'da başladı. Birinci Lig'de şampiyonların belli olduğu müsabakaların ilk gününü Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy da takip etti. Merakla beklenen Süper Lig maçları ise Pazar günü yapılacak.

Türkiye judosunun köklü organizasyonlarından lig müsabakaları bu hafta sonunda Konya'nın ev sahipliğinde düzenleniyor. Kulüplerde 2015'in şampiyonlarını belirleyecek üç günlük organizasyon bugün başladı. Açılış gününde Birinci Lig takımları madalya için kozlarını paylaştı. Erkekler Birinci Lig'de yedi ilden sekiz kulüp yarışırken, Kadınlar Birinci Lig'de sekiz farklı ilden sekiz takım tatamiye çıktı.

ALTINLAR ORDU VE ANKARA'YA

Kadınlar Birinci Lig'de şampiyonluk Ordu Judo İhtisas takımına gitti. Finalde Antalya Yolspor'u 5-0 yenen Ordu ekibi, birincilik kürsüsüne çıktı. Gümüş madalya alan Antalya Yolspor da, Ordu Judo İhtisas ile birlikte gelecek sezon Süper Lig'de yarışma hakkı elde etti. Birinci Lig kadınlarda sezonun üçüncüsü ise Sivas Gençlik Spor Kulübü oldu.

Erkekler Birinci Lig'de ise şampiyon Ankara Etimesgut Belediye oldu. Finalde Manisa Salihli Belediye'yi 4-1 ile deviren Ankara ekibi, gelecek sezon için Süper Lig'deki yerini ayırttı. Manisa Salihli Belediye de Süper Lig vizesi alırken, üçüncülük Ankara Büyükşehir Belediye'nin oldu.

SÜPER LİG'DE BÜYÜK REKABET

Birinci Lig maçlarının bitmesinin ardından gözler yarın yapılacak Süper Lig müsabakalarına çevrildi. Türkiye'nin ve dünya judosunun yıldızlarını kadrosunda bulunduran Galatasaray, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediye gibi dev kulüplerin rekabetinde bu sene kimin zirveye çıkacağı merak konusu.

Büyük çekişmeye sahne olması beklenen tek günlük Süper Lig maçlarında erkeklerde sekiz farklı ilden 10 takım, kadınlarda da yine sekiz farklı ilden on kulüp mindere çıkacak.

Süper Lig'de geçen yıl kadınlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Galatasaray son maça kadar şampiyonluk için çekişmiş, altın madalya averaj farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye'ye gitmişti. Geçen sezon erkeklerde de İstanbul Büyükşehir Belediye zirveye çıkmış, Ankara EGO ikinci sırayı almıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Judoda kulüpler mindere indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER