Jüriden hakime ilginç not: Bazı suçlamalardan ceza versek ne olur?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 3 2018
New York'ta görülen Zarrab davasında karar için jürinin görüş birliğine varması gerekiyor. Jüri ise Hakan Atilla'yla ilgili Hakim Berman'a bir not iletti
ABD'de Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı davada jüri müzakerelerine kaldığı yerden devam ederken, duruşma salonuna getirilen eşini ilk sıradan izleyen Burçin Atilla, ayağa kalkarak eşini iki yanağından öperek sarıldıktan sonra ağlamaya başladı.
Hürriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre sivil kıyafetlerle kelepçesiz halde salona alınan Hakan Atilla ise eşine gülümseyerek karşılık verdikten sonra avukatlarının yanına oturdu.
Hakan Atilla, 15 Aralık'taki duruşmasında, avukatlarının sorusu üzerine eşini 269 gündür göremediğini, çocuğunu ise sadece 2 saat görebildiğini ifade etmişti.
YARGIÇ'A NOT
Bu arada bugün toplanan jüri üyelerinin yargıç Berman'a bir not ilettiği ve bu notta "Hakan Atilla hakkındaki tüm suçlarda değil de bazı suçlarda hemfikir olursak ne yapmalıyız" diye sorduğu ifade edildi.
Hakim Berman ise jüri üyelerine "müzakerelere devam etmeleri ve her suçlama için ekstra zaman ayırmalarını" söyledi.
Hakan Atilla, bir ara duruşma salonunda eşiyle konuştu. Bunun üzerine kolluk güçleri yargıç Berman'ın yanına giderek durumu anlattı. Sonrasında Atilla salondan çıkarılarak, tutukluların bekletildiği odaya götürüldü.
12 Jüri üyesinin Atilla'ya yöneltilen 6 farklı suçun her birine ayrı ayrı karar vermesi ve bütün kararları oy birliğiyle alması gerekiyor. Jürinin karar üzerinde uzlaşamaması durumunda ise davanın yargıcının "yeniden yargılama" kararı alma olasılığı bulunuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


