Mescid-i Haram'da ölü sayısı 107'ye yükseldi

Mescid-i Haram'ın tavaf alanına rüzgarın etkisiyle vinç devrildi.İlk Belirlemelere göre çok sayıda ölü ve yaralı var.

Mescid-i Haram'da ölü sayısı 107'ye yükseldi

Kabe'de tavaf alanına vinç devrildi. Ölü ve yaralılar olduğu belirtiliyor. Reuters ve AFP haber ajansları, Suudi kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde ölü sayısını en az 107 olarak duyurdu. Kazada, 238 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde aşırı yağış su baskınlarına neden oldu. Kabe'de tavaf alanı kenarında bulunan vince yıldırım düşmesi sonucu devrildi, olay yerinde aralarında Türk hacı adaylarının da bulunduğu ölü ve yaralılar var.
Kabe'de korkunç kaza | Samanyolu Haber

İKİ TÜRK HACI ADAYI VEFAT ETTİ, 24'Ü YARALI
Hayatının kaybedenler arasında 2 Türk hacı adayı bulunurken, yaralıların 24'ü de Türk vatandaşı. Kazada, 62 yaşında Trabzon'lu hacı adayı Erol Karaağaç hayatını kaybetti. Eşi Feride Karaağaç ise diğer 23 yaralı Türk hacı adayıyla beraber Diyanet İşleri Başkanlığının Mekke'deki hastanesinde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden diğer Türk vatandaşının ismi ise Kadir Gökmen. Kazanın ardından tavaf alanından tüm yaralıların hastaneye kaldırıldığı, say alanında tavafın devam ettiği bilgisi aktarıldı.

KUM FIRTINASI YAĞMUR GETİRDİ
Kum fırtınasıyla başlayan yağmurun aniden bastırmasıyla Mekke'nin cadde ve sokaklarında küçük çaplı su baskınları meydana geldi. Şehir trafiğinde de aksamalar yaşandı. Bu sırada yüzbinlerce Müslüman, Hac görevini ifa etmek için kutsal topraklarda bulunuyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Mekke Emiri Prens Halid el Faysal olayla ilgili soruşturma başlattı. Kaza, hacı olmak için dünyanın dört bir yanından gelen yüz binlerce Müslümanın Mekke'de olduğu bir döneme denk geldi. Olayın, Müslümanlar için mübarek sayılan cuma günü yaşanması nedeniyle de Kabe'nin bir hayli kalabalık olduğu belirtiliyor. Kazanın yaşandığı bölgede, Hac dönemi yoğunluğu için genişletme amaçlı inşaat çalışması sürüyordu. Mekke'de şu an yaklaşık 800 bin hacı adayının olduğu belirtiliyor.

İşte ilk görüntüler:







<< Önceki Haber Mescid-i Haram'da ölü sayısı 107'ye yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER