Kabe'nin örtüsü değiştirildi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 23 2015
Paylaş
X Post
Milyonlarca hacı adayı Arafat'ta hacı olmayı beklerken Kabe'nin örtüsü sabahın ilk saatlerinde değiştirildi.

Toplam 700 kilo ipekten dokunan ve 120 kilo altın ip ile dikilen yeni örtü, hacı adaylarının bugün (Zilhicce'nin 9. günü) Arafat'a çıkmasıyla değiştirildi. Suudi yetkililer, yeni örtünün 22 milyon riyal (yaklaşık 13 milyon TL)'ye mal olduğunu açıkladı. Örtü, Mekke'de bulunan, yaklaşık 240 kişinin çalıştığı ve dünyanın en büyük dikiş makinasına sahip olan Kabe Örtü Fabrikası'nda dikildi. Değişim işlemleri sırasında tam 86 kişi görev yaptı.
Kabe'nin örtüsü her sene hac mevsiminde yukarı kaldırılıyor. Hac mevsiminde, hacılar örtüye zarar vermesin ve Kabe daha iyi görünsün diye yukarıya doğru toplatılıyor. Örtü, her yıl geleneksel olarak Arefe günü hacı adayları vakfedeyken değiştiriliyor.
Örtü, siyah boya ile boyanmış halis ipekten üretiliyor. İşlemelerinde "La ilale İllallah Muhammed rasulullah", "Allah Celle Celaluhü", "Subhanallahi ve bihamdihi ve subhanallahilaziym", "Ya hannan ya Mennan" ile İhlas suresi ve Ayetel Kürsi yazıyor. Bu yazılar gümüş ve altın kullanılarak el işlemesiyle yazılıyor.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP sadece 153 oy aldığı ilçeyi transferle kazandı2.Süleyman Efendi cemaatine operasyon: Alihan Kuriş dahil 32 kişi tutuklandı3.Rüveybida kimdir?4.İngiliz İHA'ları Rusya semalarında: Savaşın seyri değişiyor5.Kuzey Marmara Otoyolu'nda korkunç kaza: Biri çocuk 3 can kaybı, 5 yaralı
6.Otobüs hendeğe devrildi: 12 ölü, 10 yaralı7.Hakkari’de kedi kurtarma çalışması faciayla sonuçlandı: Uzman çavuş hayatını kaybetti8.Süper Lig'in yeni yıldızı Salah, sahaya Messi gibi çıktı: Koruması yanından ayrılmadı9.1 milyon 116 bin kişi borcunu ödeyemedi10.Kahve Dünyası ve Altınmarka'nın kurucusu Birol Altınkılıç hayatını kaybetti

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT













