Kaçak avcılar fotokapana yakalandı

Isparta'da koruma altına alınan ve avlanması yasak yaban keçisini vuran iki avcı, hayvanı taşırken Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin kurduğu fotokapan ve uydu takip sistemine yakalandı. Kimliği tespit edilen avcılara toplam 20 bin lira para cezası uygulandı.

Kaçak avcılar fotokapana yakalandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin doğal yaşam ve nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanların tespiti amacıyla kullandığı fotokapan ve uydu takip sistemi, kaçak avcıların da yakalanmasında kullanılıyor. 


Av koruma ekipleri, fotokapan ve uydu takip sisteminin tespit ettiği kaçak avcıları yakalayıp para cezası uyguluyor. Isparta Şube Müdürlüğü av koruma ekipleri tarafından bir süredir takip edilen iki kaçak avcı, fotokapan ve uydu takip sistemi sayesinde yakalandı. 

Koruma altına alınan ve avlanması yasak 3 yaşındaki bir erkek yaban keçisini vuran iki kaçak avcı, fotokapan tarafından hayvanı taşırken görüntüledi. Yüzlerindeki kar maskesine rağmen kimliği tespit edilen kaçak avcılara av koruma ekipleri tarafından toplam 20 bin lira para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, "Bölge müdürlüğümüz genelinde sahalara yaban hayatı ve kaçak avcılık ile mücadele için fotokapan yerleştiriyoruz. Bu fotokapanlar değişik teknolojiye sahip. Video ve fotoğraf kaydı yapanları var. İlgili arkadaşlar kontrol ediyor. 

Yaban hayatı gözlemliyoruz. Hem de kaçak, illegal avcıları tespit ediyoruz. Sütçüler bölgesinde yaban keçisi var. Kaçak avcılar vardı. Takip ediyorduk. Fotokapanın yerleştirilme nedeni kaçak avcılardı. Kaçak avcılar fotokapan kaydına girdi. Isparta Şube Müdürlüğü ekipleri jandarma ile işbirliği yaparak cezai işlem uyguladı. Uygulamalarımız artarak devam edecek. Değişik takip için araştırmalarımız var. Hiç tavizimiz yok" diye konuştu.

DHA
<< Önceki Haber Kaçak avcılar fotokapana yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER