Kaçak elektriğe seçim ayarı

Tüketici Birliği Federasyonu’nun araştırmasına göre kaçak elektrik kullanılan illerdeki kesinti süresi çok düşük. Bu durum seçim yatırımı olarak değerlendiriliyor.

Kaçak elektriğe seçim ayarı

Tüketici Birliği Federasyonu’nun elektrik kesintileriyle ilgili hazırladığı rapor “kaçağın ödüllendirildiğini” gösterdi.

3 MİLYAR LİRALIK KAÇAK

Bu çalışmaya göre örneğin 3 milyar liralık kaçak elektrik kullanılan ve içinde Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa’nın da olduğu dağıtım bölgesinde toplam kesinti zamanı 58 saatte kaldı. Buna karşın kaçak elektriğin en az olduğu Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Karaman ve Konya’da ise 2 bin 28 saat kesinti yapıldı.



YÜZDE 75'E KADAR ÇIKTI

En fazla kaçak elektrik Dicle, Van Gölü ve Aras dağıtım bölgelerinde kullanılıyor. Dicle’de kayıp-kaçak oranı yüzde 73’ten yüzde 75’e, Van Gölü’nde yüzde 55,6’dan yüzde 64,3’e, Aras’ta yüzde 27,7’den yüzde 36’ya çıktı.

HEDEFLERİ YÜZDE 30'DU

2010 yılında özelleştirilen bu şirketlere 2015 yılında yüzde 30’un altına düşürme hedefi verilmişti. Asayiş olayları gerekçe gösterilerek kaçak elektrik kullanımı düşmediği gibi artarak devam etti. Doğu'daki 10 milyar liraya ulaşan kaçak elektrik bedelini Batı'daki vatandaşların faturalarından kesildi.

VEKİL SAYISI ÇOK ÖNEMLİ

Ortaya çıkan sonuçları değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Bülent Deniz, şunları anlattı: “Çok enteresan rakamlar bunlar. Bizim tahmin ettiğimiz Doğu’da seçim yatırımı çalışması. Kaçağın çok olduğu, alt- yapı tesislerinin yetersiz olduğu yerlerde kesinti düşük duruyor. AKP için Doğu’daki vekil sayısı çok önemli. Bu nedenle kesinti yapılmadığını düşünüyoruz. Araştırmaya devam ediyoruz. Rakamlar kesinleştiğinde daha net konuşacağız.”

<< Önceki Haber Kaçak elektriğe seçim ayarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER