Kaçak sigara satışlarını Bakan Ala'ya sordu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti döneminde kaçak sigara satışlarının rakamlarını ve Türkiye'de son yıllarda artan kaçak sigaradan elde edilen paraların terör örgütü PKK'ya gidip gitmediğini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Milletvekil Tanal, şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizde gün geçtikçe artan kaçak sigara satışlarının gelirlerinin PKK terör örgütüne gittiğini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere birçok devlet yetkilisi geçtiğimiz dönemlerde açıklamıştı. Kaçak sigaraların insan sağlığına normal sigaralardan daha fazla zarar verdiği, uzmanlarca açıklanmasına rağmen bu satışların önü alınamamıştır. Dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kaçak sigara satışlarının 2012 yılında yüzde 400 arttığını belirterek, ülkenin büyük bir vergi kaybına da uğradığını işaret etmiş ancak önlem alınmaması nedeniyle Türkiye 2016 yılına dünyada en çok kaçak sigara girişi olan ülkelerden olmuştur."

Tanal bu bilgiler doğrultusunda İçişleri Bakanı Ala'ya şu soruları yöneltti:

"Bakanlık olarak kaçak sigara satışlarıyla ilgili hangi mücadeleleri yürütmektesiniz?

Sınır güvenliğimizin Suriyeli mülteciler ve PKK terör örgütü tarafından zayıflaması, kaçak sigara girişinin ülkemizde artmasına neden olmuş mudur?

2002 ila 2016 yılları arasında kaçak sigara satışları yüzünden ülkemizin vergi kaybı miktarı ne kadardır?

Kaçak sigaralar ülkemize en çok hangi noktalardan ve kimler tarafından sokulmaktadır? Elde edilen paralar kimlere aktarılmakta ve kimler tarafından kontrol edilmektedir?

Vatandaşlarımızın kaçak sigaranın insan sağlığına ve ülke bütünlüğüne olan zararları ile ilgili bilinçlendirilmesiyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Böyle bir çalışma yoksa yapmayı düşünmekte misiniz?

2002 ila 2016 yılları arasında Türkiye'de kaç adet kaçak sigara yakalanmıştır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Kaçak sigara satışlarını Bakan Ala'ya sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER