Kaçak su ürünleri avcılarına denetim


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrolörleri ile Karakeçili İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kaçak su ürünleri avcılarına operasyon düzenlendi.

Kızılırmak Akkoşan mevkiinde ortak yapılan denetimde sahibi belli olmayan 2 bin metre misina ağına el konuldu. El konulan ağlar, toplanarak imha edilmek üzere ilçe jandarma karakoluna götürüldü.

Kırıkkale sınırları içerisinde bulunan akarsu ve göletlerde 15 Mart ile 15 Haziran 2016 tarihleri arasında sazan, kadife, tatlı su kefali, yayın balığı ve diğer sazangil türlerinin avcılığı yasak olduğunu açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, şunları kaydetti: "Turna balığı avcılığı 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında yasak olup, bu tarihler dışında iç sularımızda avlanmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Av yasağı süresince yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.

Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 3/2 numaralı tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun 36'ncı maddesinin a-5 bendi gereğince 2016 yılı için 327 lira idari para cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır. Yapılan denetimler esnasında balık avcılığı yapan kişinin bu faaliyetini ticari olarak yaptığı (tespit edilirse; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nun 36/h bendi gereğince 2016 yılı için bin 113 lira idari para cezası düzenlenerek, avlanma vasıtaları ile su ürünlerine el konulur.

İlimize bağlı iç sularımızda su ürünleri kontrolörü personellerimiz tarafından yerine getirilen av yasakları denetimleri av yasağı süresince de hassasiyetle yerine getirilmeye devam edilecektir. Amatör balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılık ve gelecek sezonlarda daha verimli ürünler alabilmek adına av yasaklarına riayet etmelerini önemle rica ederiz." CİHAN
<< Önceki Haber Kaçak su ürünleri avcılarına denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER