Kaçakları yurtdışına çıkarmaya çalışan 13 insan taciri yakalandı


İzmir'in Çeşme, Dikili, Selçuk ve Konak ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, kaçakları yasa dışı yolla yurt dışına çıkarmaya çalışan 13 insan taciri yakalandı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakları deniz yoluyla yurt dışına çıkarmaya çalışan insan tacirlerine yönelik 17-18 Mart tarihleri arasında 7 ayrı operasyon düzenledi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 2 ayrı operasyonla, kaçakları yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan S.E.(25), M.D.(22) ve Suriye uyruklu Y.K.(34), B.A.(29),Y.İ.(34) ve M.A.(22) ile 75 Suriye uyruklu kaçak yakalandı. Yapılan aramalarda 21 adet can yeleği, 5 adet can simidi ile 2 adet araç ele geçirildi. S.E., M.D. ile Suriye uyruklu Y.K., B.A., Y.İ. ve M.A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Dikili Körfezi açıklarında, Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda, tekne üzerindeki kaçakları yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan Ukrayna uyruklu V.F.(23) ve M.V.(27) ile 100 Suriye uyruklu kaçak yakalanarak Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. V.F.ve M.V. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, kaçakları yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan Ö.A.(28) ile 30 Afgan uyruklu kaçak yakalandı. Yapılan aramada 46 adet can yeleği, 9 adet can simidi, 2 adet şişirme pompası ile 2 adet araç ele geçirildi. Ö.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, kaçakları yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan M.T. ile 16 Irak uyruklu kaçak yakalandı ve olayda 1 adet minibüs ele geçirildi. M.T. alınan ifadesinin ardından cumhuriyet savcılığından serbest bırakıldı.

Çeşme ilçesinde ise yapılan operasyonda, 57 Suriye uyruklu kaçak yakalandı. Çeşme ilçesindeki bir başka operasyon ise Ovacık Mahallesi Azmak yolu üzerinde gerçekleştirildi. Operasyonda kaçakları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan K.Y.(33), E.K.(22) ve M.O.B.(26) ile Suriye uyruklu 22 kaçak yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından K.Y., E.K. ve M.O.B. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Operasyonda, üç otomobil, 21 can yeleği ele geçirildi.

Yapılan 7 ayrı operasyonda, kaçakları yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan 7 Türk, 4 Suriye ve 2 Ukrayna uyruklu olmak üzere toplam 13 insan taciri yakalandı, 9'u tutuklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Kaçakları yurtdışına çıkarmaya çalışan 13 insan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER