Kaçırılan polisten ailesine mektup

PKK’nın kaçırdığı ve Kandil kampında tuttuğu polis memuru Sedat Yabalak, küçük bir kâğıda yazdığı notu serbest bırakılan gümrükçülerle eşine gönderdi.

Kaçırılan polisten ailesine mektup

Terör örgütü PKK tarafından 28 Temmuz’da Diyarbakır-Bingöl Karayolu’nda, içinde eşi ve çocuklarının bulunduğu özel aracından kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak’ın Kandil’den eşine not gönderdiği ortaya çıktı. PKK’nın elinde olan Yabalak, küçük bir kâğıda yazdığı notu 3 ay önce PKK tarafından serbest bırakılan gümrük memurları aracılığıyla eşine ulaştırdı.

Yabalak’ın eşine gönderdiği duygusal notta, Sağlık durumumuz iyi. Bırakılacağımıza inanıyorum. 1 yaşındaki kızım Zeynep’e videolarımı izlet, beni unutmasın. O yola girdiğimiz için çok üzgünüm” ifadesi yer aldı. Eşi için 5 aydır çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Burcu Yabalak, “Serbest bırakılan gümrükçüler aracılığıyla 3 ay önce bana avuç içi kadar not göndermiş. Kaçırıldığı Diyarbakır- Bingöl Karayolu’nu kullanalım mı diye çok düşündük. Ama maddi durumumuz belli. Yolu 6 saat kısaltıyordu. Yakıttan tasarruf etmek için o yolu kullandık. 3 çocuğumla, eşimin geleceği günü umutla bekliyoruz” dedi.

‘ÇOCUKLARIM HER GÜN BABALARINI SORUYOR’

Burcu Yabalak, şöyle konuştu: “Bu olaydan sonra 3 çocuğumu yanıma alarak Erzurum’daki ailemin yanına yerleştim. TBMM’ye dahi gittik. Parti temsilcileriyle görüştük. Yalvardım, ‘Eşimi getirin’ diye. Ben ve yakını kaçırılan aileler bir an önce yakınlarımızın dönmesini umut ediyoruz. Çocuklarım her gün babalarını soruyor.”

18 KİŞİ PKK’NIN ELİNDE

Resmi rakamlara göre çeşitli tarihlerde kaçırılan 9 asker, 3 polis memuru ve 6 sivil vatandaş PKK’nın elinde bulunuyor. Cizre Kaymakamı’nın koruması Ayhan Kaya, geçtiğimiz hafta Cizre Devlet Hastanesi yolunda kaçırıldı. 5 gün önceyse Şırnak Yeniaslanbaşar Köyü Jandarma Karakolu’nda görevli Uzman Çavuş Sedat Vardar ile ismi öğrenilemeyen bir uzman çavuş, açıköğretim sınavıa girmek için kent merkezine gittiklerinde kaçırılmıştı.
<< Önceki Haber Kaçırılan polisten ailesine mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER