Kadıköy Altıyol'daki ünlü kafeler yıkıldı


Her gün yüzlerce kişinin uğrak yeri olan Kadıköy Altıyol Meydanı'ndaki bazı kafeler sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yıkıldı. Ünlü markaların bulunduğu arsanın yeşil alan olarak düzenleneceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arsa üzerindeki 3 işyerinin boşaltılması için hukuki süreç başlattı. Mahkeme sürecinin tamamlanmasından sonra tahliye işlemlerine başlayan belediye, arsa üzerindeki kiracılara tebligat yaptı. Bugün erken saatlerde Altıyol Meydanı'na gelen yıkım ekipleri önce içerdeki eşyaları dışarıya çıkardı. Daha sonra iş makinalarını devreye sokan belediye ekipleri kafeleri tamamen yıktı. İş makinalarıyla kullanılamaz hale getirilen kafelerin yerine ise yeşil alan pankartı asıldı. Kameralara açıklama yapmak istemeyen işyeri sahipleri sokağa bırakılan eşyalarını yıkım alanından çıkarmak için büyük çaba gösterdi. Yıkım sırasında Bahariye Caddesi trafiğe kapatılınca tramvay seferleri de bir süre yapılamadı.

Bu arada yıkım çalışmalarını gören bazı vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Harabeye dönen işyerlerini gören vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntü çekti. Meraklı bazı kişiler zabıta ekiplerinden bilgi almaya çalıştı. Bu sırada olay yerinden geçen bir vatandaş,"Akşam burada canlı müzik vardı. Şimdi yerlebir olduğunu görünce şaşırdım. Ben de yan taraftaki işyerinde çalışıyorum. Üzüldüm." diye konuştu. Başka bir vatanda ise belediyenin yıkım kararının doğru olduğunu, buranın zaten eskiden de yeşil alan olduğunu belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Kadıköy Altıyol'daki ünlü kafeler yıkıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER