Kadın sağlığı ve tüp bebek işlemleri seminerde anlatıldı

Kadın sağlığı ve tüp bebek işlemleri seminerde anlatıldı

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Memorial Kayseri Hastanesi tarafından 'Kadın Sağlığı ve IVF (Tüp Bebek) İşlemleri' konulu bir seminer düzenlendi.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferhan Soyuer moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, 'Kadın Sağlığı ve Gebelikte Güncel Gelişmeler', Memorial Kayseri Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Arzu Yurci, 'IVF (Tüp Bebek) İşlemleri' ve NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zübeyde Korkmaz, 'Kadın Sağlığı ve Hemşirelik' konulu birer konuşma yaptı.

Seminerde 'Kadın Sağlığında Fizyoterapi' konulu bir sunum yapan Prof. Dr. Ferhan Soyuer ise Uluslararası Kadın Sağlığı Fizyoterapistleri kuruluşunun tanımladığı, kadın sağlığı fizyoterapistlerinin görevleri, kadın sağlığında fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamalarının yapıldığı konular ile bu alanlardan; obstetrik rehabilitasyon, üriner disfonksiyon, osteoporoz ve lenfödem konularındaki fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Ferhan Soyuer, kadın sağlığının, hem çocuğu hem de aile sağlığını etkileyen önemli bir unsur olduğunu, özellikle sağlığı bozulanın kadın olduğunda, bu alanlardaki etkilenmenin daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği panel soru-cevap şeklinde sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadın sağlığı ve tüp bebek işlemleri seminerde anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER