Kadın sanatçılardan 'İflah olmaz' sergisi


Toplumsal cinsiyet kodlarını sorgulayıp kadınların özgürlüğüne sahip çıkan kadınlara çağrı niteliği taşıyan 'İflah Olmaz' isimli sergi, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde açıldı. Sergide 18 kadın sanatçının eserleri yer alıyor.

Kadınlık kavramını kendi yaşam sürecinde tekrar sorgulayan ve erkek egemen düzenin sunduğu dört duvar arasından tereddütsüz kaçanların öyküsünden yola çıkarak oluşturulan 'İflah Olmaz' sergisi, Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde izlenime açıldı. Resim, desen, video, fotoğraf, heykel, enstalasyon, illüstrasyon gibi farklı disiplinlerin bir araya geldiği serginin açılışına sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de açılışına katıldığı serginin kavramsal tasarımını Arzu Yayıntaş ve Neriman Polat üstlendi.

Sergi, kendi hakikatinin peşine düşmüş, 'İflah olmayı' reddeden kadın sanatçıların işlerinden oluşuyor. 'İflah Olmaz' erkek egemen sistemin omuzlarına yüklediği kadınlık kurgusunu reddederek, hayallerinin ve arzularının peşinde koşan kadınların kadınlığı anlattığı bir sergi olarak ifade edildi.

20 Mart tarihine kadar izlenime açık kalacak sergide çeşitli atölyeler de düzenlenecek. 13 Şubat Cumartesi günü Nalan Yırtmaç Fanzin Atölyesi ile Sevgililer Günü ve Anneler Günü konuları üzerine yoğunlaşarak fanzin çalışması yapacak. CİHAN
<< Önceki Haber Kadın sanatçılardan 'İflah olmaz' sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER