Kadın üretici çiftçilere hijyen ve sağım eğitimi

Kadın üretici çiftçilere hijyen ve sağım eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürlüğü, kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmalarını başlattı. Oltu'da 100 kadın çiftçiye ev ekonomisi, sağım teknikleri ve hijyen eğitimi verilecek.

Kırsal kalkınmada kadın emeği önemli yer tutuyor. Kadın çiftçilerin üretime katkılarını yükseltmek ve tarımsal verimi arttırmak amacıyla kadın çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları başlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2016 yılı kadın çiftçi eğitimlerini Oltu ilçesinde başlattı. Veteriner, ziraat ve gıda mühendisleri iki etap halinde 100 kadın çiftçiye ilçe tarım müdürlüğünde eğitim vermeye başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, kurum olarak kadın çiftçilerin eğitimine önem verdiklerini ifade etti. Oltu ilçesinde kadın üreticilere yönelik başlattıkları eğitim çalışmalarının diğer ilçelerde de devam edeceğini belirten Akar şöyle konuştu: "İl müdürlüğü olarak, tarımın her döneminde aktif rol alan kadınlarımızla 2016 yılı kış eğitimleri devam etmektedir. Bu kapsamda Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce ilçemizde 50 kadın çiftçinin katılımı ile kadınlarımıza ev ekonomisi, gıda muhafaza, iyotlu tuz kullanımı, hayvan hastalıkları, sağım teknikleri ve hijyeni, hijyenik süt üretimi, sütün çeşitli şekillerde değerlendirilmesi, ahır bakımı ve temizliği ile bakliyat ile ilgili eğitim verilmeye başlandı. Hedefimiz ilçede 100 kadın çiftçimizin bu eğitim programına katılması." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadın üretici çiftçilere hijyen ve sağım eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER