Kadına şiddet son 7 yılda yüzde 1400 arttı


MHP Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın, Türkiye'de son 7 yılda kadına şiddetin yüzde 1400 oranında arttığını açıkladı.

MHP'li Serap Şule Kalın, 25 Kasım tarihinin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu belirterek, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin hız kesmediğini açıkladı. Kalın, "Resmi rakamlara göre son yedi ayda 226 kadın öldürülmüş. Verilere göre, kadına yönelik cinsel saldırı suçlarında son 5 yılda yüzde 30 artış meydana gelmiştir." dedi.

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Şule Kalın, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1999 yılında almış olduğu kararla 25 Kasım'ın kadına yönelik sosyal, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddetin ortadan kaldırılması için uluslararası mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını hatırlattı.

EVLİ KADINLARIN YÜZDE 34,5'İ EN AZ BİR KEZ DAYAK YİYOR

Kalın, evli kadınların yüzde 34,5'inin hayatları boyunca en az bir kez dayak yedikleri bildirdi. Kalın, devletlerin, kadınların eşitlik, yaşam, özgürlük ve güvenlik haklarını, ayrımcılık, işkence ve zalimane, insanlık dışı ya da onur kırıcı muameleye maruz kalmama hakkını güvence altına almak için gereken önlemleri almak zorunda olduğuna dikkat çekti. Kalın, devletlerin bu hakları gerçekleştirecek, insanları bu hakların ihlallerinden koruyacak ve hakları ihlal edilenlere tazminat sağlayacak politika ve planlara sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

MHP'li Kalın, "Bu korkunç tablonun daha kısa anlatımı ise Türkiye'de şiddet gören kadınların yüzde 1400 arttığının Adalet Bakanlığı tarafından açıklanmış olmasıdır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddet son 7 yılda yüzde 1400 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER