Kadına şiddet ve tacizle mücadele konusunda eğitim almış


Kayseri'de lise öğrencisi Cansel B.K.'ya yönelik cinsel istismar sonucu intiharına neden olan öğretmenin, kadına şiddet ve tacizle mücadele konusunda eğitim aldığı ortaya çıktı.

Kayseri'deki lise öğrencisinin intiharı ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.'yı (18) istismar etmek iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün (39) kadına şiddet ve tacizle mücadele ile ilgili aldığı sertifikaları yazdı. Tutuklanan matematik öğretmeninin daha önce Sabancı Üniversitesi'nin Birleşmiş Milletler (BM) desteği ile düzenlediği Mor Sertifika Programı Semineri kapsamında 'cinsel şiddet, şiddetin ruh sağlığı üzerine etkisi, cinsel taciz vakaları, çocuk gelinler' konularında eğitim gördüğü ve sertifikalandırıldığı ortaya çıktı.

Bayram Ö.'nün 6 ay önce, eğitimini aldığı ve başarısı nedeniyle sertifikalandırıldığı derslerden bazıları şöyle: 'Kadına yönelik şiddetle mücadele. Şiddeti Konuşalım: Şiddet, Cinsel Şiddet ve Şiddetin Ruh Sağlığına Etkisi Atölyesi. Kadına Yönelik Şiddet ve Hukuk Cinsel Taciz Atölyesi. Toplumsal Cinsiyet ve Tabu Roller.'

Lise öğrencisi Cansel B.K., geçen hafta öğretmeninin cinsel istismarı nedeniyle intihar ettiği iddiaları ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Genç kızın bu konudaki şikayetlerinin okul idaresi tarafından dikkate alınmadığı yönünde iddialar vardı. Bu konuda yürütülen soruşturma kapsamında matematik öğretmeni tutuklanmış, Kayseri Valiliği öğretmenin öğrencisiyle telefonda irtibatının tespit edildiğini duyurmuştu. Olayda ihmalleri olan okul idaresi ile iki rehber öğretmen de açığı alınmıştı. Okul idarecileri ve öğretmenleri savcılığa soruşturma kapsamında ifade vermişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddet ve tacizle mücadele konusunda eğitim almış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER