Kadınların mağduriyetini Almanya'da anlattılar

Almanya'nın Niedersachsen (Aşağı Saksonya) eyaletinin başşehri Hannover’de de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gönüllüler Türkiye'deki hukuksuzlukları gündeme getirdi.

Türkiye'deki kadınların yaşadıklarını anlattılar

 "Peaceful Actions Platform" ismi altında toplanan birçok dernek, platform ve inisiyatif Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle etkinlek düzenledi. 

Türkiye'de hakları ihlal edilen veya şiddete maruz kalan kadınların mağduriyeti Almanya'nın Hannover şehrinde Die Leine Initiativinin( Mültecileri Yardım ve Dialog Derneği) tarafından dünya kamuoyunun dikkatine sunuldu. 

Hannover Hauptbahnhof’ta (Ana Tren istasyonu) düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Türkiye'de mağdur olan kadınların anlatıldığı sergi açıldı. 

Gül ile birlikte broşür dağıtan inisiyafif üyeleri Türkiye'de şiddet gören, öldürülen ve hapislerde çocuklarıyla kalmak zorunda olan kadınların hikâyesini anlattı.
Hannover’e dünyanın her yerinden gelen turistler ile Almanlar anlatılanları dikkatle dinledi. Bazıları,  anlatılanları ilk defa duyduklarını belirterek, üzüntülerini dile getirdi. 

Etkinliğin sonunda Die Leine Initiative basın bildirisi okundu . 

<< Önceki Haber Kadınların mağduriyetini Almanya'da anlattılar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER