Kadınlar gününden annesini kaybetti, isyan etti

Suriye'den IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen 8 roket mermisinin düştüğü Kilis'te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaşamını yitiren 3 çocuk annesi 54 yaşındaki Sıdıka Mavzer'in ölümü, ailesini yasa boğdu.

Kadınlar gününden annesini kaybetti, isyan etti

Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki ailesi ve yakınları, taziyeleri kabul etmeye başladı. Yakınları, Sıdıka Mavzer'in, Suriye'den gelen roket mermisiyle yaşamını yitirmesine isyan etti. Bölgede tedirgin olduklarını söyleyen mahalleli, Suriye'deki iç savaşın bir an önce sona ermesini istedi.


'KADINLAR GÜNÜ'NDE ANNEMİ KAYBETTİM'

Sıdıka Mavzer'in marangoz olan büyük oğlu Şükrü Mavzer, annesinin ölümüyle yıkıldıklarını kaydederek, duruma tepki gösterdi. Mavzer, annesinin bahçeye namaz kılmaya çıkarken öldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Daha öncede Kilis’e bomba düştü. Başımıza ne zaman bomba düşecek diye bekliyorduk, sonunda düştü. Bir tane yetkili gelip de evinizde ne var, ne yok, hiçbir şey sormadı. Kadınlar Günü'nde annemi kaybettim. Çocuğum korkudan evime giremiyor. Keşke hepimiz ölseydik de bu acıyı yaşamasaydık. Ben buradan yetkilere sesleniyorum. Biz burada savaştaysak, gidelim savaşalım. Bugün benim annem öldüyse, yarın bir başkasının, çocuğu, ailesi ölmesin. Annem namaz kılmaya gelirken evin yanında ölüyor. Kendi memleketimizde, sığınmacı olduk. Suriyelilere her türlü imkanı veriyorlar, her şeyleri bedava."

Yaşamını yitiren Sıdıka Mavzer’in kız kardeşi Sevim Tiryaki ise ablasının ölümüyle yıkıldıklarını anlatarak, "Canımızdan can koptu, kimsenin umurunda değil. Bu işe bir çare bulsunlar, yeter artık. Başkan canlar yanmasın, başka evler yıkılmasın" diye konuştu.

Sıdıka Mavzer'in gelini Fatma Mavzer de kayın validesinin bahçeye namaz kılmaya çıkarken füzenin düştüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Kayınvalidem bahçeye namaz kılmaya çıktığı an ilk patlama olu. Oğlum bakkala gittiğinde namazı bırakarak dışarı torununa bakmak için çıktı. O esnada ikin patlama kayın validem Sıdıka Mavzer’in 7 metre yakınında oldu. Depremden daha kötüydü. Dışarı çıktığımızda kayınvalidem yerde yatıyordu. Evimiz yıkıldı. Kadınlar Günü'nde kayınvalidem hayatını kaybetti."

BELEDİYEDEN UYARI ANONSLARI YAPILIYOR

Bu arada Kilis Belediyesi'nden sık sık anonslar yapılarak vatandaşlar uyarılıyor. Anonslarda, kalabalık ortamlardan uzak durulmaları istenen vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaları istendi.

<< Önceki Haber Kadınlar gününden annesini kaybetti, isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER