İhraç edilen polis teröristi, evde otururken tanıdı

Dün yaşanan rehine krizi sırasında ihraç edilen polislerden Kadri Cemil Yiğit'in, DHKP-C üyesi teröristi fotoğrafından teşhis etmesi tartışma konusu oldu. Uzman polislerin meslekten uzaklaştırıldıklarının bir kez daha altı çizilirken Yiğit, açıklamalarına bugün de devam etti.

İhraç edilen polis teröristi, evde otururken tanıdı

22 Temmuz sahur algı operasyonuyla gözaltına alınan polislerden terörle mücadelede DHKP-C'ye bakan Kadri Cemil Yiğit daha sonra serbest bırakılarak görevden ihraç edilmişti. 

'HIRSIZI, TERÖRİSTİ GÖRDÜM MÜ YAKALARIM'

Gözaltına alındığıda 'hırsız, terörist gördüm mü yakalarım. Ben polisim polis' diyerek tepkisini dile getiren Yiğit Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKP-C'li terör örgütü üyelerinden birini tanımış ve bu bilgiyi twitter üzerinden yazması ihraç edilen polislere ve uzmanlıklarına bir kez daha gözlerin çevrilmesine yol açtı.


'UFAK BİR TEST YAPIN. BAKALIM SONUÇ NE OLACAK'

Kadri Cemil Yiğit, yine Twitter üzerinden bu tweetiyle ilgili seviyesiz yorumlara cevap verdi.  Konuyu tartışma konusu yapanlara:
Bazı zihin özürlüler Şafak Yayla'yı tanımamızı ağzına dolamış! Rezilliği örtmek için iftira yarışına girmişler! Ufak bir test yapalım. Her gün karşılaştığınız insanlara yada yakınlarınıza yüzlerinin bir kısmını kapatan uyduruk bir maske taksın! Bakalım sonuç ne olacak!'
diyerek tepki gösterdi.

'MOĞOL ORDULARI GİBİ YAKIP YIKTINIZ'

Emniyete yapılan algı operasyonlarıyla tecrübeli, yetişmiş ve işi bilen polislerin bir şekilde etkisiz hale getirildiğine değinen Yiğit şunları söyledi:
22 Temmuz'dan bu yana söylediğim bir şey var! Emniyet İstihbaratı kıyıma uğradı! Hem de müthiş bir hukuksuzlukla! Tecrübeli memurlarımızdan ateş parçası komiserlerimize terör örgütlerini analiz edebilen müdürlerimize kadar hepimizi, bu ülkenin emeğini, tarihin en büyük yolsuzluk soruşturmasında birileri hesap vermesin diye Moğol orduları gibi yakıp yıktınız!'


'TERÖR VE İSTİHBARAT POLİSLİĞİ ADANMIŞLIK GEREKTİRİR'

Yiğit son olarak emniyete ve emniyet mensuplarına hala güveninin olduğunu ve özellikle terör ve istihbarat polisliğinin adanmışlık gerektirdiğini belirterek sözlerine şehit savcıya da değinerek son verdi:
Az sayıda da olsa beraber çalıştığım ve halen aynı şubede çalışmaya devam eden vatansever arkadaşlarım var! Onları kırmaktan çok korkuyorum. O koltuk delisi müdürleri de kıymetlerini bilsinler onların! Gidip biraz yanlarına otursunlar gözlerine baksınlar. Belki biraz nasiplenirler! Şehit Savcımızın yerine bu hainlerin kanını döktüğü her şehidimizin yerine "Ben olmalıydım" diyen tüm gerçek polisleri selamlıyorum! İstihbarat ve Terör polisliği apayrı bir adanmışlık ve "adam"lık gerektirir. Hırsızlara "ağamsın" demekle doluşanlar er geç temizlenir!


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber İhraç edilen polis teröristi, evde otururken tanıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER