Gazeteci Hakan Aygün tutuklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 3 2020
Dün Muğla Bodrum'da gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün sosyal medya hesabında yer alan "Ey İBAN edenler" ifadesi sebebiyle tutuklandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halktan yardım istemek için IBAN numarası vermesi ile başlayan tartışmalarda hükümeti eleştiren çok sayıda kişi hakkında soruşturma açıldı.
Şahsi Twitter hesabında “ey İBAN edenler” ifadesi sebebiyle bu sabah evinde gözaltına alınan gazeteci Hakan Aygün tutuklandı.
Aygün söz konusu mesajı kendisinin yazmadığını, retweet olarak sayfasına geldiğini söylemişti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün gözaltına alınan Aygün bugün savcılık ifadesinin akabinde tutuklanması talebiyle Bodrum adliyesine sevk edildi.
HALK TV'DE GÖREV YAPMIŞTI
Aygün'ün Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216'ncı maddesi uyarınca sorgulandığı öğrenildi.
Gazeteci Hakan Aygün, Halk TV'de uzun süre yöneticilik ve sunuculuk yapmıştı.
Gazeteci Hakan Aygün hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


