Kaftancıoğlu'na hapis cezası doları hareketlendirdi

Piyasalar Merkez Bankası'nın (TCMB) önümüzdeki haftaki faiz kararına odaklanırken dolar güne 5,70 TL civarında başlamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılması doları da hareketlendirdi.

SHABER3.COM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 9 yıl 8 ay hapis cezası verilmesinin ardından dolar günün en yüksek seviyesi olan 5,7275 TL'ye yükseldi. 

Kaftancıoğlu, geçmiş yıllarda sosyal medya paylaşımları sebebiyle aleyhine açılan davada CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun verdiği bilgiye göre beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

TL haftanın ilk dört gününde dolar karşısında yaklaşık yüzde 2,5 değer kazanarak temmuz ayı başından beri en iyi performansı gösteriyordu. 

Bu sabah ise güne 5,70 TL civarında başlayan dolar Türkiye saati ile 18:30’da 5,73 TL'den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

"KAFTANCIOĞLU KARARI OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Kaftancıoğlu kararı ardından dolar/TL’nin 5,70 TL'nin altından 5,72 TL'ye çıktığını gördük. Genel olarak TL hafta boyunca iyimser bir seyir izliyordu. Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik söylemleri ardından Kaftancıoğlu kararı TL’yi olumsuz etkiledi.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün gazetecilerin “İBB başkanını eleştirmiştiniz. Başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz demiştiniz. Tartışıldı kamuoyunda yeni bir kayyım mı atanıyor acaba? İstanbul’a da kayyum atanacak yorumları yapıldı? Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevabı pazar günü vereceğini söylemişti. 

İMAMOĞLU'NDEN TEK CÜMLELİK CEVAP

Bu sözler "İstanbul'a kayyım iması" olarak yorumlanmıştı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Soylu'ya tek cümle ile cevap vermişti: "Polemiğe girmiyorum."
<< Önceki Haber Kaftancıoğlu'na hapis cezası doları hareketlendirdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER