'Kahpeçe arkadan vurdular'

"Buna sebep olanların ocaklarına ateş düşsün. Rabbim, suçumuz neydi? İftarını açmaya geliyordu. Allahsızlar. Nerede Erdem? Bitti değil mi tören? Ben hiç kıyamadım ona. Nasıl kıydılar kahpece arkadan nasıl vurdular. Yaktınız beni"

'Kahpeçe arkadan vurdular'

DİYARBAKIR'ın Bismil ve Lice ilçelerinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırılarda şehit olan Uzman Çavuşlar Erdem Ünal ile Ayhan Kara, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Bismil'de iftara giderken evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan uzman çavuş Erdem Ünal'ın eşi Derya Ünal, "Nasıl kıydılar kahpece, arkadan nasıl vurdular. Yaktınız beni" diyerek gözyaşı döktü.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde dün akşam iftar yapmak için sivil kıyafetle evine giderken PKK'lı teröristlerin evinin önünde düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş Erdem Ünal ile Lice İlçesi'nde PKK'lıların roketatarlı saldırısında şehit olan uzman çavuş Ayhan Kara için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli,16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehitlerin aileleri, askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehit uzman çavuşlar Erdem Ünal ile Ayhan Kaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutlarının ambulanstan alınmasından sonra özgeçmişleri okundu. Uzman çavuş Erdem Ünal'ın evli ve 2 çocuk babası olduğu 2014 yılında Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne tayin edildiği dün akşam evine girdiği sırada arkasından vurularak şehit edildiği belirtildi. Şehit uzman çavuş Ayhan Kaya'nın Lice İlçesi'nde düzenlenen roketli saldırıda başından ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düştüğü ve 2.5 ay önce evlendiği belirtildi. Özgeçmişinin okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Törende, Binbaşı Barış Öz, birlik adına yaptığı konuşmada son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Binbaşı Öz, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar; Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla, görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

'İFTARINI AÇMAYA GELİYORDU'

Şehitlerin tabutları alınırken, uzman çavuş Erdem Ünal'ın eşi ve çocukları tabut başına geldi. Şehit eşinin tabutuna sarılan Derya Ünal gözyaşları içinde, "Hayır götürmeyin, çocukları var. Aşkım. Hiçbirine hakkımızı helal etmiyorum. Benim 1 yaşındaki çocuğum, yavrularım boynu bükük kaldı. Eylül gel babanı öp aşkım. Aşkım benim. Hiç kimse koruyamadı 2 kişiyi. Hiç kimse koruyamadı" dedi. Kendisini ancak şehit eşlerinin anlayabileceğini belirten Derya Ünal, "Buna sebep olanların ocaklarına ateş düşsün. Rabbim, suçumuz neydi? İftarını açmaya geliyordu. Allahsızlar. Nerede Erdem? Bitti değil mi tören? Ben hiç kıyamadım ona. Nasıl kıydılar kahpece arkadan nasıl vurdular. Yaktınız beni" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit eşi Derya Ünal güçlükle tabutun başından alınırken, kızı Eylül de tabutu öperek ayrıldı. Tören sırasında görevli bir asker baygınlık geçirerek olduğu yere yığıldı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği asker hastane de tedavi altına alındı. 

Törenin ardından toprağa verilmek üzere şehitlerden Erdem Ünal'ın cenazesi memleketi Yozgat'a, Ayhan Kaya'nın cenazesi ise memleketi Konya'ya uğurlandı.

EŞİNİN TABUTUNA SARILDI

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde dün akşam iftar yapmak için sivil kıyafetle evine giderken PKK'lılarca şehit edilen Uzman Çavuş Erdem Ünal 'ın cenazesi Diyarbakır'da yapılan törenin ardından askeri uçakla önce Tokat Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesini burada Vali Cevdet Can, İl Jandarma Komutan Vekili jandarma Albay Hüseyin Pekmez, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman karşıladı. Askeri uçakta cenaze ile birlikte gelen şehit eşi Derya Ünal ve çocukları 7 yaşında Eylül ve 1 yaşındaki Hira, iki yakını ile birlikte uçaktan indi. Bir yandan 7 yaşındaki kızı Eylül'ün elini tutan anne Derya Ünal, bir süre şehit eşinin fotoğrafını taşıdı. Ancak yürümekte güçlük çeken Derya Ünal, bir yakınına sarılarak ayakta durabildi. Türk Bayrağına sarılı cenaze daha sonra tören mangası tarafından askeri uçaktan alınarak yine jandarmaya ait olan helikoptere taşındı. 

Bu sırada helikopter içerisinde bulunan Derya Ünal, eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesine sarılarak gözyaşı döktü. Kızı Eylül de annesinin yanına giderek babasının bulunduğu tabutu okşadı. Şehit Erdem Ünal'ın cenazesi daha sonra memleketi Yozgat'a götürüldü.

CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde evine iftara giderken evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Erdem Ünal'ın cenazesi memleketi Yozgat'a götürülmek üzere önce Tokat Havaalanı'na getirildi. Törende şehit eşinin fotoğrafını taşıyan Derya Ünal, ayakta durmak zorluk yaşarken helikopter içerisinde tabuta sarılması yürekleri dağladı.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde dün akşam iftar yapmak için sivil kıyafetle evine giderken PKK'lı teröristlerin evinin önünde düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erdem Ünal cenazesi Diyarbakır'da yapılan törenin ardından askeri uçakla önce Tokat Havaalanı'na getirildi. Şehit cenazeyi burada Vali Cevdet Can, İl Jandarma Komutan Vekili jandarma Albay Hüseyin Pekmez, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman karşıladı. Askeri uçakta cenaze ile birlikte gelen şehit eşi Derya Ünal ve çocukları 7 yaşında Eylül ve 1 yaşındaki Hira, iki yakını ile birlikte uçaktan iniş yaptı. Bir yandan 7 yaşındaki kızı Eylül'ün elini tutan anne Derya Ünal, bir süre şehit eşinin fotoğrafını taşıdı. Fakat yürümekte zorluk çeken Derya Ünal, bir yakınına sarılarak ayakta durabildi. Türk Bayrağına sarılı cenaze daha sonra tören mangası tarafından askeri uçaktan alınarak yine jandarmaya ait olan helikoptere taşındı. Bu sırada helikopter içerisinde bulunan Derya Ünal, eşinin Türk bayrağına sarılı cenazesine sarılarak gözyaşı döktü. 7 yaşındaki Eylül de annesinin yanına giderek babasının bulunduğu tabutu okşadı. Şehit Erdem Ünal'ın cenazesi daha sonra memleketi Yozgat'a götürüldü.

DHA
<< Önceki Haber 'Kahpeçe arkadan vurdular' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER