Kahraman: Çalışmaların devam etmesi konusunda partilere çağrı yapıyorum


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa uzlaşma komisyonunun görevini yerine getiremez duruma geldiğini açıkladı. Kahraman, çalışmaların devam etmesi konusunda partilere çağrı yaptığını belirterek, CHP'nin de olumlu cevap vermesi temennisinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 1982 anayasasının hazırlanışı muhtevası ve önceliklerinin sıkıntılara yol açtığını belirten Kahraman, "Bu hususta sivil toplum akademik camia ve iş dünyasının görüşleri açıklanmıştır. Meclis'te bulunan 4 siyasi parti seçim beyannamelerinde yeni bir anayasayı taahhüt etmiştir. Bu çerçevede Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı görüşmelerde 24. Dönem çalışmalarının devamı konusunda görüşlerini açıklamıştır. 4 siyasi parti genel başkanına kurulacak komisyona 3 üye ismini bildirmesini talep eden mektup gönderildi. Parti genel başkanları davete olumlu cevap verdiler." diye konuştu.

Partilerin 3'er ismi üye olarak görevlendirdiğini anlatan Kahraman, şunları kaydetti: "Şahsımız ve kamuoyunun beklentisi insan hak ve hürriyetlerine saygılı öznesi insan olan kuvvetli kudretli üniter yapıda bir hukuk devleti yapılanmasını ortaya koyacak yeni anayasayı oluşturmak. İlk toplantımızda parti temsilcileri görüşlerini açıkladı. İkinci toplantımı ve üçüncü toplantımız yapıldı. Son iki toplantının gündemi çalışma usulleriydi. Esasa geçilemediği için toplantı sona erdi. Komisyonun adı TBMM anaya uzlaşma komisyonu idi. Görevi anayasa yapım sürecini yönetmek ve taslak metnini hazırlamaktı. Bu iki maddenin müzakeresi esnasında CHP kuruluş gayesi dışında ek görevler yüklenilmesi talebinde bulundu. CHP komisyon adı konusunda farklı kanaat dile getirdi ve taviz vermeyeceklerini söyledi."

CHP'nin darbe hukukunun tasfiyesi, ilk 4 madde ve parlamenter yönetim dışında bir görüşün dile getirilmesi konusunda başka ifade getirmediğini kaydeden TBMM Başkanı, "Komisyon görevini yerine getiremez duruma geldi. Meclisin görevi meseleleri çözmek ve demokratik sivil anayasayı yapmaktır."

Kahraman, çalışmaların devam etmesi konusunda partilere çağrı yaptığını belirterek, CHP'nin de olumlu cevap vermesi temennisinde olduğunu dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kahraman: Çalışmaların devam etmesi konusunda partilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER