'Kaju ve badem yağ yaktırıyor'


Kuruyemiş yiyerek kilo vermek mümkün. Diyetisyen Arzu Karabulut, kajunun ve bademin yağ yaktırdığına işaret ediyor.

Karabulut, kajunun beyin ve sinir sistemine faydalı olduğunu vurguluyor ve "Bu fıstık türünde oleik yağ asitleri ve B grubundan vitaminler bulunmaktadır. Bu nedenle de diyet yaparken halsizlik ve yorgunluğu önlemek için kaju tüketilmelidir. Süratli ve dengeli metabolizmaya da imkân veren kaju; mineral, fosfor ve potasyum içermesi ile bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 100 gram kaju 574 kaloridir. Bunun içerisinde 15 gram protein, 33 gram karbonhidrat 46 gram yağ ve 3 gram diyet lifi vardır." açıklamalarını yapıyor.

Karabulut, bademin ise kalsiyum ihtiva ettiğini anlatıyor. Ardından şunları belirtiyor:

"Ürün bu sayede de kilo vermeyi çabuklaştırmaktadır. Kemik erimesine karşı da güçlü bir koruma sunmaktadır. Bunun dışında diyet lifi bakımından da zengindir. Kabızlık gibi sorunların giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bunun dışında selenyum, magnezyum ve potasyum gibi doğal antioksidanlar içermektedir. 100 gram badem 575 kaloridir. 21 gram protein, 49 gram yağ, 22 gram karbonhidrat, 12 gram diyet lifi içermektedir."

Kabak çekirdeğinin de sindirim için yararlı bir ürün olduğuna değinen Karabulut, şöyle devam ediyor:

"Kabak çekirdeği, bağırsakları temizleyebilmektedir. Ayrıca tokluk hissi vermektedir. İçerdiği Omega 3 ve 6 yağ asitleri sayesinde idrar yolları temizlenmekte ve kilo kaybı kolaylaşmakta, kas kaybı önlenmektedir. 100 gram kabak çekirdeği 560 kaloridir. Bu kaloriler ise 30 gram protein, 11 gram karbonhidrat, 6 gram diyet lifi ve 49 gram yağ içermektedir."

Diyetisyen; yer fıstığı, ceviz ve Antep fıstığının faydalarını ise şöyle ifade ediyor:

"Yer fıstığı, bitkisel bir proteindir. Bu nedenle de spor yapanların mutlaka tüketmesi gerekmektedir. Kasları rahatlatması ile ve magnezyum, fosfor, çinko, demir, bakır içermesi ile doğal bir antioksidan sunmaktadır. Yaşlanmayı da önleyici yanı vardır. 100 gram yer fıstığı 562 kaloridir. Bunun içinde 25 gram protein, 45 gram yağ, 12 gram karbonhidrat, 12 gram diyet lif bulunmaktadır.
Ceviz, beyinden kalbe pek çok hayati organa iyi gelen bir yemiştir. Saç ile ilgili, kilo verme ile ilgili faydaları vardır. Güçlü bir Omega 3 olup sinir sistemini rahatlatmaktadır. Protein de ihtiva eden ceviz kilo vermeyi mümkün kılarken tokluk hissini de arttırmaktadır. 100 gram ceviz 654 kaloridir. Bunun içerisinde 15 gram protein, 65 gram yağ, 14 gram karbonhidrat, 7 gram diyet lifi vardır.
Antep fıstığı pek çok vitamini ihtiva etmesi ile yorgunluk, stres, enerjisizlik gibi olumsuzluklara iyi gelmektedir. Cildi güzelleştirdiği gibi stresi alıp götürmektedir. 100 gram Antep fıstığı 571 kalori ihtiva etmektedir. Bunun içerisinde 21 gram protein, 45 gram yağ, 27 gr karbonhidrat, 10 gram diyet lifi yer almaktadır."

Kuruyemişlerin faydaları ile ilgili detayları http://www.diyetebasliyorum.com/kuruyemislerin-faydalari-ve-kalorileri-nelerdir-6474 linkinden öğrenmek mümkün.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kaju ve badem yağ yaktırıyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER