Kalbiniz için çiğ tüketin

Beslenme planınızda yer alan bazı besinleri çiğ tüketmeniz kalbinizin dinç kalmasını sağlıyor.

Kalbiniz için çiğ tüketin

Çiğ besinlerin kalp sağlığını koruyarak kolesterol ve şeker üzerinde de olumlu etki oluşturduğunu belirten Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci kalp sağlığını koruyan besinleri sıraladı.

Avokado

Kalp sağlığını koruyan besinlerin başında yer alan avokado, içerdiği pek çok vitamin ve mineral ile kan şekeri ve basıncını dengelemeye yardımcıdır. Çiğ olarak salata şeklinde ya da üzerine limon ve karabiber dökülerek de tüketilebilir.

Brokoli

Kalp sağlığına olumlu etki eden bir diğer yeşil sebze de brokoli. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde ya da salatası yapıldığında, yoğurtla karıştırıldığında damar yapısına ve yükselen kötü huylu kolesterolü düşürmekte etkisi oldukça yüksek.

Kereviz  

Çiğ olarak tüketildiğinde de en az yemeği kadar lezzetli olan kereviz, kalp sağlığı için en faydalı beyaz besinlerin başında gelir. Kereviz çiğ olarak yoğurt ile karıştırılıp salata, meze şeklinde de tüketilebilir. Kereviz, kalp krizi riskini önleme ve kalp ritimlerini düzenleme konusunda yardımcıdır.


Maydanoz, kalp sağlığı için çiğ olarak tüketilmesi gereken yeşil sebzelerin başında gelir. Özellikle salatalarda ya da üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirilerek tüketilmesi; kalp sağlığının korunmasına ve vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olmakta.


Antioksidan özelliği yüksek olan nar, kırmızı besinlerin içerisinde kalbi en iyi koruyan besinlerden. Özellikle sabah saatlerinde 1 kase kadar nar tanesi tüketmek kalp sağlığı başta olmak üzere, kolesterol ve damar yapısı için faydalı.

kaynak:meydan

<< Önceki Haber Kalbiniz için çiğ tüketin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER