Kalifiye eleman ihtiyacı Uygulamalı Eğitim Merkezi'nde karşılanacak


Adana Seyhan Belediyesi, iş dünyasının eksikliğini hissettiği kalifiye eleman ihtiyacını çözmek için kolları sıvadı. Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi işbirliğinde pek çok sektöre kalifiye eleman yetiştirecek olan Seyhan Uygulamalı Eğitim Merkezi (UEM)'nin temeli törenle atıldı. Merkez, Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Metal İşleri Sanayi Sitesi'nin bulunduğu bölgede 300 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek.

Uygulamalı Eğitim Merkezi'nin temel atma töreninde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisinin de orta ölçekli bir işletme sahibi olduğunu söyledi. Karalar, kalifiye eleman ihtiyacının üretim sektörünün en önemli ihtiyaçlarının başında geldiğini vurguladı. Adana ölçeğinde olduğu gibi işsizlik oranının yüksek olduğunu ancak sanayicinin de kalifiye eleman bulamadığının altını çizen Karalar, "Ben de şahsen bu işin ıstırabını bizzat çeken biriyim. Temelini attığımız bu merkezle en azından bu bölgenin kalifiye eleman ihtiyacını büyük oranda çözüme kavuşturacağız." dedi.

Türkiye'de küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerine yeterince önem verilmediğini ileri süren Karalar, "Oysa bu alanlar çok ciddi oranda istihdam çözen, ciddi üretim yapan dolayısıyla işsizliğin çözümü noktasında istihdam oluşturan müesseselerdir bu siteler." diye konuştu. Kalifiye eleman yetiştirmenin çok temel bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Karalar, şunları kaydetti: "Çünkü buradaki işletmeci sıradan sıfır bilgiye sahip elemanı alıyor bir sene maaş ödüyor doğru düzgün işine yaramıyor. Eleman tam yetişince de bir başkası üç kuruş fazla maaş verdi diye oraya gidiyor. Şimdi artık hazır kaynakçı, hazır operatör, hazır montajcı ve benzeri alanlarda ne ihtiyacınız varsa burada yetiştireceğiz ve size çalışmaya sunacağız. İstihdamda da en önemli sorun olan kalifiye eleman ihtiyacını bu şekilde çözüme kavuşturacağız. Bu şekilde üretim artacak, üretim artışıyla birlikte kalkınmaya da milli gelire de katkı koyacağız."

Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar ve Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi de birer konuşma yaparak işbirliği için Başkan Zeydan Karalar'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Uygulamalı Eğitim Merkezi'nin temeli Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Çakar ve MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi tarafından atıldı.

Uygulamalı Eğitim Merkezi tamamlandığında iş makinesi, vinç operatörü, kaynakçı, Hidrolik-Pnömatik Ustası, makine montajcısı ve bakımcı, asansör montaj ve onarımcısı, asansör bakımcı, klima montaj ve bakımcısı, doğal gaz altyapı yapım kontrol personeli, ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, bacacı gibi sanayinin ihtiyaç duyabileceği kalifiye belgeli personeller yetiştirilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kalifiye eleman ihtiyacı Uygulamalı Eğitim Merkezi'nde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER