Kalın'dan Demirtaş'a sert cevap!

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Pazartesi, Aralık 28 2015
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terör operasyonları, Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı.
Kalın'dan Demirtaş'a sert cevap!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG'nin Teşrin Barajı'nın DAEŞ'ten alması hakkında, "Teşrin Barajı'nın DAEŞ'ten alındığı yönünde iddialar var. DAEŞ'in buralardan uzaklaştırılması bizim için olumlu bir şeydir. Ancak, YPG, PYD'nin fiili durum yaratması kabul edilemez" dedi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın özyönetim açıklamalarına tepki gösteren Kalın, "Milletin kendilerine 1 Kasım'da açtığı krediyi dağa ipotek ederek en büyük kötülüğü o insanlara yapıyorlar. Yapılan son açıklamalar, terör örgütüne arka çıkma çabasını da milletimiz görmekte. Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bunlar dağdan aldıkları talimatla siyaset yaptıklarını zannederler. Bu terör belasından bu ülke kurtulacaktır. Kurtulduğu zaman bu fantazileri dile getirenler kendilerini nerede bulacaklarını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Bugüne kadar 123 ülkeden 34 bin kişiye ülkemize giriş yasağı konulmuştur.

Ayrıca 284 kişi sınır dışı edilmiştir.

DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlar bizim hava sahamız üzerinden yürümektedir.

Türkiye Başika'daki askerlerini eğitim amacıyla yine DAEŞ ile mücadele amacıyla göndermiştir.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ

Türkiye topraklarının mayası bellidir. Daha önce de bu topraklarda çok operasyon denenmiş ve boşa çıkmıştır.

Seçimlerde milletin kendilerine açtığı krediyi kötüye kullananlar yanlış yapmaktadır.

Bu planlar tutmayacaktır, Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez.

Türkiye toplumunun da bir bütün olarak yaşananları nasıl gördüğünü biliyoruz.

Sur'da yaşananları biliyoruz. 

Bu ülke birgün bu terör belazından kurtulacaktır. Bu

Bu haberler de ilginizi çekebilir