Kalkan Balığı Şenliği'nin üçüncüsü gerçekleştirildi

Kalkan Balığı Şenliği'nin üçüncüsü gerçekleştirildi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde 'Kalkan Balığı Şenliği'nin üçüncüsü çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasına katılan 220 balık tutkunu, en büyük ve en çok balığı tutmak için yarıştı.

Kocaali Belediyesi ve Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği'nce düzenlenen 'Kalkan Balığı Şenliği'nin üçüncüsü Kocaali sahilinde gerçekleştirildi. Konser, halk oyunları ve havai fişek gösterilerinin yapıldığı şenlik kapsamında balık tutma yarışması da düzenlendi.

220 yarışmacı, sahilde oluşturulan parkurlarda 16 saat boyunca en büyük ve en çok kalkan balığını yakalamak için oltalarını denizle buluşturdu. Dün akşam başlayan ve bu sabah sonuçlanan yarışma boyunca tutulan balıklar kayıt altına alındıktan sonra denize salındı. Yarışmada en büyük ve en çok balığı yakalayan üç kişiye ödül verildi. Festival, uçurtma şenliğiyle sona erdi.

Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, yaptığı açıklamada,üç yıldır gerçekleştirilen festivale destek verip katıldıklarını söyledi. Her geçen yıl çok daha kurumsal çok daha etkinliklerle süslenmiş bir festival gerçekleştirildiğini ifade eden Atalay, şunları kaydetti: "Festival kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasına 110 parkurda 220 yarışmacı katıldı. Geceden beri onlarca balık tutuldu. Kayıt altına alınan balıklar denize iade edildi. Asıl amacımız kalkan balığı özelinde bölgenin festivalle turizm tanıtımına destek vermek. Kalkan balığı Karadenize özel bir tür. Ticari açıdan kıymetli ve değerli. Özellikle bu yarışmalarla adının öne çıkması kalkan balığının korunması için etkili olacağına inanıyorum."

Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Başkanı Şenol Beriş ise festivalin geçen senelere oranla daha fazla katılımla gerçekleştirildiğini belirtti. Festivalin mutlu ve eğlenceli bir ortamda gerçekleştiğini anlatan Beriş, şöyle konuştu: "Festivale 21 ayrı ilden bir çok balık tutkunu aileleriyle birlikte geldi. Çadırlarını kurup gece sahilde ateş başında güzel vakit geçirdiler. Konser ve diğer etkinliklerde festivale renk kattı. Festival ilçeye hareketlilik getirdi. Zaten amacımızda turizm açısından ilçenin tanıtımını yapmak."

Festivale İstanbul'dan ailesiyle birlikte katılan Sedat Şeftali, ilk katıldığı festivalin oldukça güzel geçtiğini söyleyerek, "İstanbul'dan katılıyorum. Çok memnun kaldık. Yer ve konum itibariyle doğa ve deniz olarak çok çok güzel bir yer. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Misafirperverlikleri güzel. Bu sene ilk kez katılıyorum. Ailece geldik." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kalkan Balığı Şenliği'nin üçüncüsü gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER