Kalp hastası Aylin şimdi de beynindeki kistle mücadele ediyor


AYDIN (CİHAN)- Aydın'ın Kuşadası ilçesinde üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Sabahat Altınok, kalp hastası 15 yaşındaki kızı Aylin Kütükçü'nün kalp pili değişimini beklerken şimdi de beyninde çıkan kistle yıkıldı. Parasızlıktan kızının tedavisini yaptıramayan anne, kalp pilini yardımlarla aldıklarını fakat şimdi de kist çıktığını söyledi.

Kızının devamlı uyumasının sebebini araştıran Altınok, beyninde kist olduğunun tespit edildiğini söyledi. Kızıyla birlikte dün Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'ne giden Altınok, burada muayene ve tetkiklerinin yapıldığını söyledi. Doktorların, kızının beyninde tespit edilen kistin çok büyük ve yayılmacı olduğu için hayati tehlikesinin yüksek olduğunu söylediklerini aktararak, "Dün GATA'ya gittik. Doktorlar, 'Seynindeki kist sebebiyle hayati riski çok yüksek, her şeye hazır olun.' dediler. Şu anda ameliyat için hazır olmadığımızı belirterek, Mart 16'sına randevu verdiler. Eğer kızım ameliyat olabilecek halde olursa beynindeki kisti alacaklar ama bize ameliyatın çok zor olacağını, hayati riskin çok yüksek olduğunu ve her şeye hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler. Kızımın kalp pilinin ise bu ameliyattan sonra değiştirilmesinin uygun olacağını söylediler." dedi.

Eşinden şiddet gördüğü için ayrılan ve üç çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Sabahat Altınok, duyarlı vatandaşların kızının kalp pili değişimi için yardımlarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kuşadası'nda oturduğu evin kirasını ödeyemediği için çıkarıldığını, şimdi tanıdıklarının yanında kaldıklarını belirten anne Altınok, "Çocuklarımı çok seviyorum, onları kaybetmek istemiyorum. Kızım sürekli uyuyordu. Okulda da uyumaya başlamış. Beyindeki kistten dolayıymış, bunu öğrendik. Ameliyat çok riskli diyorlar. Ameliyat olmazsa da çok az ömrü kaldı diyorlar." şeklinde konuştu.

Aylin'in tedavisi için GATA'dan randevu alınması ve ulaşım masraflarının karşılanmasında Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar'ın yardım ettiği öğrenildi. Ayrıca kalp pilinin paraları olmadığı değiştirilemediğinin basında yer alması üzerine hayırsever bir doktor, aileye yardımcı olacağını belirtmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Kalp hastası Aylin şimdi de beynindeki kistle mücadele ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER