Kamalak: Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, tüm insanlığın yeni bir dünya ve adil sisteme ihtiyacı olduğunu belirterek, "Adaletin olmadığı yerde derece derece zulüm vardır." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Eritre İslam Partisi Genel Başkanı Salih Mohamed Osman Hussein ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Mohamed Mahmoud Hamed'i makamında kabul etti.

Salih Mohamed Osman Hussein, Eritre'nin yönetiminde diktatör bir yapının bulunduğunu söyledi. Halkı Müslüman olan Eritre'nin dini eğitim ve Müslümanlığını yaşamasının önüne engeller konulduğunu kaydeden Hussein, "Bu sadece Müslüman olanlar için değil tüm Eritre halkı için uygulanmaktadır. Bu baskıcı rejimin Eritre halkına karşı uygulamış olduğu bıktırıcı uygulamalar, mevcut yönetimin komşu ülkelerle olan devamlı savaşları insanları bıktırmış ve halkın yarıya yakın miktarı Eritre dışına çıkmak zorunda kalmıştır. Biz Eritre halkını kültürel faaliyetler ve eğitimle kalkındırmayı düşünüyoruz. Bu vesileyle biz Saadet Partisi'ndeki kardeşlerimizin Eritre halkının kadrolarının eğitimi ve yetiştirilmesi hususunda bizlere yardımcı olmalarını talep ediyoruz. " ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Hussein'i Eritre'de mücadelelerinden dolayı tebrik eden Kamalak, "Sadece 62 kişinin dünya gelirinden almış olduğu pay 3 milyar 650 milyon insanın almış olduğu paydan daha fazla. Bu batının adalet anlayışının bir sorunudur. Bu 62 kişi kimdir, diye sorulduğunda bugünkü küresel emperyalist sistemin sahipleridir. Bu durumda Eritre'de ezilenlerin bir araya gelerek yeni bir dünya kurması gerekiyor. Tüm insanlığın yeni bir dünyaya adil bir sisteme ihtiyacı vardır. Adaletin olmadığı yerde derece derece zulüm vardır demektir. Bu sebepledir ki biz, yeni bir dünya , adil bir sistem diyoruz. Merhum Erbakan Hocamız tüm ömrünü adil bir düzen için harcamıştır." açıklamasında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak: Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER