Kamalak: PYD ile Süleyman Şah türbesini taşırken iş birliği içinde değil miydin?


Hükümetin PYD konusundaki açıklamalarını eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "PYD'yi ortaya çıkaran siz değil misiniz. PYD ile Süleyman Şah türbesini taşırken iş birliği içinde olan sen değil miydin? Kobani'de işbirliği içinde değil miydin be gafil." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, genel merkez binasında 'İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı'nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terör olaylarını değerlendirdi. Medyanın terör olaylarını verme tarzının doğru olmadığını öne süren Kamalak, "Şu kadar terörist öldürüldü. Şu kadar şehit verildi. 30 yıldan 35 yıldan beri öldürülüyor. Aziz milletimizin dediği gibi kan kan ile temizlenemez. Kan kanı besler, düşmanlığı artırır. Husumeti kini körükler." ifadelerini kullandı.

Hükümetin PYD'nin Cenevre görüşmelerinde yer almamasından dolayı kendine pay çıkarma düşüncesinde olduğunu belirten Kamalak, "İyi de PYD'yi ortaya çıkaran siz değil misiniz. PYD ile Süleyman Şah türbesini taşırken iş birliği içinde olan sen değil miydin? Kobani'de işbirliği içinde değil miydin be gafil." diye tepki gösterdi.

'Çözüm süreci denilerek dağdaki silahlı unsurları şehre taşıdılar' diyen Kamalak, "Şehirdeki KCK unsurlarını cezaevlerinden serbest bıraktılar. İçerideki teröristler mutlaka yurtdışına çıkmalı dediler, ama yurtdışındakileri içeri aldılar. Habur olaylarını hatırlayın lütfen." açıklamasında bulundu.

"BU KADAR SAF, BASİRETSİZ OLAN BİR YÖNETİME ÜLKE TESLİM EDİLİR Mİ?"

Terörle mücadele eden emniyet mensuplarının kenara itildiğini belirten Kamalak, "Yanlış yapıyorsunuz. Hukuk devletinde hukuk konuşur, devlet adamları meydanda bas bas bağırmaz, ortalığı velveleye vermez' dedik, bu sefer de bizi paralelcilikle suçladılar. Tecrübeli emniyet mensupları emekli edildi, tecrübeli istihbaratçılar görevden uzaklaştırıldılar. Sonra Ankara ve İstanbul'da patlamalar oldu. 'Ne yapalım safmışız' dediler. Bu kadar saf, basiretsiz olan bir yönetime ülke teslim edilir mi? Ne zaman uyanacağız?" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partiye katılan Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi eski Dekanı Yılmaz Altun'a rozetini takdim etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak: PYD ile Süleyman Şah türbesini taşırken iş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER