Kamalak'tan AK Parti ittifakı açıklaması: Tek başımıza seçime hazırlanıyoruz


Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bir süredir 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti'yle ittifak konusunda yapılan görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Bizim temel ilkemiz bellidir." diyen Kamalak, "Başkasının himmetine bağlı ise zaferden ümidi kes. Biz Saadet Partisi olarak tüm teşkilat mensuplarımızla beraber tek başımıza seçime girecek şekilde hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti genel merkezinde ittifak görüşmeleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından Kamalak basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Saadet Partisi'nin AK Parti ile yürüttüğü ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı haberleri doğru mu? Saadet Partisi o görüşmeler anlaşma sağlanamazsa seçime nasıl girecek?' sorusuna Kamalak, "Bizim temel ilkemiz bellidir. Başkasının himmetine bağlı ise zaferden ümidi kes. Biz Saadet Partisi olarak tüm teşkilat mensuplarımızla beraber tek başımıza seçime girecek şekilde hazırlanıyoruz." cevabını verdi.

'Görüşmeler sonuçsuz mu kaldı?' sorusuna Kamalak, "Biz şartlarımızı belirttik. Şehit kanlarıyla durdurma ile ilgili. Hangi oranda Meclis'e girersek akan kana durdurabiliriz, bu yangını söndürebiliriz. Annelerin gözyaşlarını silebiliriz. Orayla ilgili. Yoksa 3-5 milletvekilin maaş alması, 3-5 arkadaşımızın milletvekili olması gibi bir düşüncemiz kati suretle yoktur. Gönlümün kendi derdi billah gelmez yadına." dedi.

'Şartların kabul edilmesine yönelik hala bir temas olabilir mi?' sorusuna karşılık Kamalak, "Karşı tarafa bağlı. Türkiye'de gün 24 saatten uzundur. Hele siyaseti bakımdan." diye konuştu.

'Görüşmeler milletvekili sayısında mı tıkandı?' sorusu üzerine Kamalak, "Hayır o alanda hiçbir şey söylemek doğru olmaz. Biz ilkeler çerçevesinde hareket eden bir partiyiz. Bizim birkaç arkadaşımızın milletvekili olması yahut birkaç arkadaşımızın milletvekili maaşı alması gibi bir hesabımız yok. Hesabımız akan kanı nasıl durdurabiliriz, Türkiye'yi içinde bulunduğu bu riskli alandan nasıl çıkarabiliriz. Şehit cenazelerini nasıl önleyebiliriz, annelerin feryadını nasıl dindirebiliriz? Bunun mücadelesini veriyoruz." cevabını verdi.

'AK parti ile sonuç çıkmazsa BBP ile işbirliği olabilir mi?' sorusuna karşılık ise Kamalak, şunları kaydetti: "Allah korusun eviniz yanıyor bu yangını söndürmek için kim gelse geri çevirmezsiniz. Şu an ülke yanıyor, ev yangınından daha beter. Nice evlerde yanıyor zaten. Bu bir ittifak değil seçim görüşmeleri yangını söndürme ameliyesi. Gerçekten ülkedeki gelişmeler hepimizi kara kara düşündürüyor. Her gün bir, iki değil, üç, beş şehit geliyor. Böyle bir yangın karşısında herhalde yüreğinde biraz insaf biraz vatanseverlik duygusu olan kimse kenara çekilemez. Bunun mücadelesini veriyoruz."

YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN GERİ DÖNER

'Çatı yine Saadet Partisi mi olur?' hatırlatmasına Kamalak, "Onu zaman gösterir tabi ki." dedi. 'Terör olayları devam ederken bir sağduyu çağrınız olur mu?' sorusu üzerine Kamalak, şöyle konuştu: "Tüm kardeşlerimize tekraren sağduyulu olmalarını rica ediyorum. Bizler kardeşleriz. Bu terör belasının temelinde Büyük Ortadoğu Projesi vardır. Büyük Ortadoğu Projesi'nin mimarı İsrail'dir. İsrail'in amacı büyük İsrail devletini kurmaktır. Onların inancına göre arzı mevut bütünüyle İsrail'in sınırlarını belirler. Büyük İsrail devletinin kurulabilmesi için İsrail'in arzı mevut denilen bütün coğrafi bölgeyi kendi sınırlarının içinde alması lazım. Mekke, Medine de dahil. Sivas'tan Mersin'e kadar uzanan hat da dahil. Onların inancına göre. Bu oyuna gelmeyeyim. Biz kardeşleriz. Daha öncede defalarca ifade ettik, Kürt, Türk, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle bizler kardeşleriz. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Bu milletin çocuklarıyız. Kürt olsun, Türk olsun, Alevi olsun, Laz olsun, Çerkez olsun hepimizin Rabb'i bir. Hepimizim Peygamberi bir. Hepimizin kitabı, Kıblesi birdir. Bizler kardeşleriz."

'Melikşah Üniversitesi'ne yapılan operasyon kapsamında Boydak Holding CEO'su ve aynı zamanda TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Memduh Boydak'ın gözaltına alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Kamalak şu cevabı verdi: "Adalet herkese lazımdır. Bu ülkenin hukukuna da bütün eksikliğine rağmen güvenmemiz lazım. Yanlış hesap Bağdat'tan geri döner diye bir söz vardır." CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak'tan AK Parti ittifakı açıklaması: Tek başımıza... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER