Kamboçya Başbakanı'ndan Türk okulu öğrencilerine ödül

Başbakan Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları'nda, 9 madalya kazanan Türk lisesi öğrencilerini makamında kabul etti.

Kamboçya Başbakanı'ndan Türk okulu öğrencilerine ödül

Kamboçya'daki Uluslararası Zaman Lisesi, ABD'de düzenlenen Genius Olimpiyatları'na gönderdiği 10 farklı projeden 2 altın, 4 gümüş, 3 bronz toplam 9 madalya ile döndü. Makamında ağırladığı öğrencilerle yakından ilgilenen Başbakan Sen, okul müdürü Muhammed Gürkan Çil'den proje olimpiyatları ve Türk okulları hakkında bilgi aldı. 'Ülke eğitimine katkı sağlayan' Türk okuluna teşekkürlerini sunan Başbakan, okulun başarılarının devamını diledi.

Kamboç öğrencilerin uluslararası arenada yarışmalarından ve madalya kazanmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Sen, "Bu öğrencilerle gurur duyuyorum" ifadesini kullandı. Görüşmenin ardından topluca aile fotoğrafı çektiren Başbakan, daha sonra öğrencilere hediyelerini takdim etti. Başbakan Sen, altın madalya alan öğrencilere 3 bin, gümüş madalya alan öğrencilere 2 bin, bronz madalya alan öğrencilere ise biner dolar para ödülü verdi. Sen ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın da öğrencilere para ödülü vereceğini söyledi.

Genius Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları, New York Oswego Devlet Üniversitesi tarafından düzenleniyor. 2011 yılından beri düzenlenen proje olimpiyatlarında, bu yıl 69 farklı ülkeden ve Amerika'daki 39 eyaletten 1171 farklı proje kıyasıya yarıştı. İlk elemeden sonra finale kalan 401 proje arasından farklı kategorilerde birinci, ikinci ve üçüncüler seçildi. 2011'den beri Genius Olimpiyatı'na katılan Zaman Lisesi öğrencileri bugüne kadar 6 altın, 10 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplam 24 madalyanın sahibi oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Kamboçya Başbakanı'ndan Türk okulu öğrencilerine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER