Kamboçya’da gözaltına alınan Karaca’nın eşinden çağrı: Eşimi bize getirin

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Cuma, Ekim 18 2019
Kamboçya’da Türk Büyükelçiliği’nin verdiği sahte belge ve bilgilerle gözaltına alınan Osman Karaca’nın eşinden tüm dünyaya çağrı: “Eşimi bize getirin. Gerçekten çaresiziz.”
 Kamboçya’daki Türk Büyükelçiliği’nin verdiği sahte bilgi ve belgelerle gözaltına alınan ve Türkiye’ye iade edilmesi riski bulunan Hizmet Hareketi gönüllüsü Osman Karaca’nın eşi, Twitter üzerinden tüm dünyaya çağrı yaptı: “Eşimi bize getirin. Gerçekten çaresiziz.”

14 Ekim’de Kamboçya’nın başkenti Pnom Penh’te gözaltına alınan Osman Karaca’nın eşi Grace Lalrinmawii Karaca Twitter hesabı üzerinden Türkçe, İngilizce ve İspanyolca paylaşımlarla eşinin salıverilmesi için kampanya başlattı.

KARACA: YAŞAMINDAN ENDİŞELİYİM, KORKUYORUM
Meksika vatandaşı olan Grace Lalrinmawii Karaca, eşinin gözaltına alınmasının üzerinden 4 gün geçtiğini belirterek, “Onun için endişeliyim ve korkuyorum. Yaşamından endişeliyim” dedi.

Karaca, Meksika Dışişleri Bakanlığı, Vietnam’daki Meksika Büyükelçiliği, Kamboçya’daki Meksika fahri konsolosluğu ve Meksika İnsan Hakları Dairesi ile temasa geçtiklerini ve yardım istediklerini belirtti.



KAMBOÇYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA GÖTÜRÜLDÜ
Eşinin gözaltına alınmasına şahit olan Osman Karaca’nın bir arkadaşının kendisine ilettiklerini anlatan Grace Lalrinmawii Karaca, eşinin bankadaki bir işlemi sırasında 8 polis tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

Grace Lalrinmawii Karaca, “Polisler, direnmeleri halinde kendisini zor kullanarak ve sürükleyerek götüreceklerini söylemişler. Yanındaki arkadaşı araçla polislerin arkasından gitmiş ancak polisler engellemiş. Polislerden birisi, Karaca’yı Kamboçya İçişleri Bakanlığı’na götürdüklerini söylemiş.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir