Kamboçya Eğitim Bakanı: Türk okulu öğrencileri ile gurur duyuyorum

Kamboçya Eğitim Bakanı: Türk okulu öğrencileri ile gurur duyuyorum

Kamboçya Eğitim Bakanı Hang Chuon Naron, Endonezya'da düzenlenen Asean Plus Three Junior Science Odyssy Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları'nda, 4 altın madalya kazanan Türk lisesi öğrencilerini makamında kabul etti. Kamboçya Eğitim Bakanı Dr. Hang Chuon Naron, madalya alan öğrencileri ve okul yetkililerini tebrik etti. Türk okulu öğrencilerinin kazandığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Naron, "Bu öğrencilerle gurur duyuyorum." dedi.

Kamboçya'daki Uluslararası Zaman Lisesi, Endonezya'da düzenlenen APT JSO Olimpiyatları'na gönderdiği projeden 4 altın madalya ile döndü. Makamında ağırladığı öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Hang Chuon Naron, okul müdürü Muhammed Gürkan Çil'den proje olimpiyatları ve Türk okulları hakkında bilgi aldı. 'Ülke eğitimine katkı sağlayan' Türk okuluna teşekkürlerini sunan Bakan, okulun başarılarının devamını diledi ve Başbakan Hun Sen'e rapor yazıp görüşme ayarlayacağını aktardı.

Kamboç öğrencilerin uluslararası arenada yarışmalarından ve madalya kazanmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Hang Chuon Naron, "Bu öğrencilerle gurur duyuyorum" ifadesini kullandı. Görüşmenin ardından topluca aile fotoğrafı çektiren Bakan, daha sonra öğrencileri tek tek tebrik etti.

APT JSO Cevre Olimpiyatları, Asean ülkeleri birliği tarafından düzenleniyor. 2012 yılından beri düzenlenen proje olimpiyatlarında, bu yıl 13 farklı ülkeden 81 öğrenci kıyasıya yarıştı.

KAMBOÇYA BAŞBAKANI ZAMAN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİ MAKAMINDA KABUL ETMİŞTİ

Zaman Lisesi, bu yıl New York Oswego Devlet Üniversitesi tarafından düzenlenen Genius Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatları'na katılmıştı. Olimpiyatlarda ülkeye 9 madalya getiren Türk lisesi öğrencilerini, Kamboçya Başbakanı Hun Sen makamında kabul etmişti. 2011'den beri bu olimpiyatlara katılan Türk okulu öğrencileri, bugüne kadar 6 altın, 10 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplam 24 madalyanın sahibi oldu.

Öte yandan, Kamboçya'da 2010'da Uzakdoğu'nun tek Türk üniversitesi olan Zaman Üniversitesi açılmış, kısa zamanda ülkenin en iyi üniversiteleri arasına girmeyi başarmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Kamboçya Eğitim Bakanı: Türk okulu öğrencileri ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER