Kamer Genç'in vefatı Tuncelileri üzdü


Uzun süredir pankreas kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden CHP Tunceli eski milletvekili Kamer Genç'in ölümü Tuncelileri üzdü.

Kamer Genç'in Tunceli'nin sorunları ve isminin duyulmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten vatandaşlar, Genç'in hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Kamer Genç'in uzun yıllar parlamentoda görev yaptığını Tunceli'ye önemli hizmetleri olduğunu hatırlatan Mehmet Yıldız, "Kamer Genç yıllarca parlamentoda Dersimi temsil etti. Kamer Genç'in bu ani ölümü bizi çok üzdü. Kendisini her zaman saygı ve sevgiyle anacağız." dedi.

Kamer Genç'in Tunceli'nin sayılı milletvekillerinden biri olduğunu söyleyen Gökhan Tunç ise, "Kamer Genç, Dersim milletvekili olduğu süre içinde ilimizi çok iyi temsil etti. Biz Dersim halkı olarak kendisini unutmayacağız. Kamer Genç'i sadece Dersimliler değil tüm dünya tanıyordu. Önemli bir insandı kaybettiğimiz için üzgünüz." diye konuştu.

Milletvekili Genç'in ölümünün Tunceli için büyük bir kayıp olduğunu hatırlatan Mesut Özer, "Kamer Bey her zaman Dersimi kollayan savunan bir insandı. Dersim için eksikliği doldurulmayacak bu insanın ölümü hepimizi üzmüştür. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Pazar günü İstanbul Kartal Cemevi'nde düzenlenecek olan törenin ardından memleketi Tunceli'ye uğurlanacak olan ve Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla düzenlenecek törenin ardından Genç'in cenazesi Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde toprağa verilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kamer Genç'in vefatı Tuncelileri üzdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER