Kamu işçilerine yüzde 45 zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zam oranını açıkladı. Erdoğan, kamu işçilerinin maaşlarına yüzde rafah payı dahil 45 zam yapıldığını söyledi.

SHABER3.COM

BBC'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkan Ergün Atalay ve Hak İşçi Sendikaları (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan ile bir araya gelen Erdoğan, “Böylece en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz" dedi.

Erdoğan, kararla kamu işçilerinin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesinin belirlendiğini söyledi.

Erdoğan, “Çerçeve anlaşma protokolümüz kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar, fonlar ve kefalet sandıkları, özel kanunla kurulan kurumlar, genel bütçeden yardım alarak hizmet üreten kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri ve bağlı ortaklıkları, sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait kuruluşlar, il özel idareleri, belediyelerle bağlı kuruluş ve işletmelerinde alın teri döken işçilerimizi kapsıyor" dedi.
Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getirdiklerini aktaran Erdoğan şöyle devam etti:

“Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz.

“Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye, gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Hükümetin kamu işçilerine ikinci teklifi 12 bin lira olmuş, Türk-İş ve Hak-İş'in temsil ettiği işçi tarafı 15 bin TL talep etmişti.
<< Önceki Haber Kamu işçilerine yüzde 45 zam Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER