Kamuda makam saltanatı

Lüks araç furyası adalete sıçradı. Adalet Bakanlığı 9 adet Audi marka lüks makam aracı satın aldı. Araçların parası vakıf bütçesinden karşılandı. Lüks otomobiller müsteşar yardımcıları, Adalet Akademisi Başkanı ile İstanbul, Ankara ve İzmir başsavcılarına tahsis edildi

Kamuda makam saltanatı

MHP kongresine müdahale ettiği iddialarıyla gündeme gelen Adalet Bakanlığı, tanesi 300 bin liradan 9 adet lüks makam aracı satın aldı. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın bütçesinden karşılanan makam araçlarının 5 tanesi bakanlık müsteşar yardımcılarına, diğerleri Adalet Akademisi Başkanı ile paralel yapı soruşturmalarıyla gündeme gelen Ankara, İstanbul ve İzmir Başsavcı'larına tahsis edildi.

VAKIF PARASI LÜKSE GİTTİ

Kamuda lüks araç merakı, Adalet Bakanlığı'na sıçradı. Bakanlık, 2 milyon 700 bin TL'ye 9 adet Audi A6 marka lüks makam aracı satın aldı. Makam araçlarının parası Adalet Teşkilatı Güçlendirme Vakfı (ATGV)'nın bütçesinden karşılandı. Araçlardan 5 tanesi Adalet Bakanlığı müsteşar yardımcılarına, 1 tanesi Adalet Akademisi Başkanına, 2 tanesi İstanbul Başsavcılarına, 2 tanesi ise Ankara ve İzmir başsavcılarına gönderildi.

YARGIDA GÜNDEM OLDU

Bakanlığın lüks makam araçlarının ödemelerini ATGV bütçesinden yapması dikkat çekti. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'in başında olduğu vakfın lüks makam araçları satın alıp bürokratlar ve başsavcılara tahsis etmesi yargı kulislerinde bir numaralı gündem oldu.

ÇEREZ PARASI BİLE DEĞİL

Kamuda sık sık eleştirilen lüks makam aracı tutkusu daha önce de gündeme gelmişti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefetin eleştirileri karşısında makam araçlarıyla ilgili ‘Çerez parası bile değil' açıklaması yapmıştı. 

AKP'li Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de ‘Herkes Audi ile gelsin, ben Passat mı çekeyim yanlarına' sözleriyle gündeme gelmişti. Düzce Belediye Başkanı Keleş, geçtiğimiz ay belediye bütçesinden alınan 650 bin liralık Audi A8 marka makam aracının içinde selfie fotoğrafını paylaşmıştı.

KAMUDA 100 BİN ARAÇ VAR

Kamu idarelerinin kullanımında muhtelif cinslerde yaklaşık 100 bin araç bulunuyor. 2015 yılında kamudaki araçların akaryakıt ve yağ alımları için 1 milyar 540 milyon lira harcandı. Taşıt kiralama gideri ise 410 milyon TL oldu. 

3 MİLYAR 606 MİLYON

Hava taşıtı kiralamak için 177 milyon lira harcandı. 902 milyon lirası kara taşıtı, 569 milyon lirası da hava yolu taşıt alımları olmak üzere geçen yıl taşıt alımları için 1 milyar 479 milyon lira harcandı. Taşıtlara toplam 3 milyar 606 milyon lira bütçeden pay ayrıldı.

<< Önceki Haber Kamuda makam saltanatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER