Kamyondan su sızdı, yakalanan 10 ton midye imha edildi


İstanbul'dan İzmir istikametine seyreden bir kamyonun yasasından sızan sulardan şüphelenen jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen 10 ton midye Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerince imha edildi.

İstanbul'dan İzmir istikametine seyreden bir kamyonun kasasından sızan sulardan şüphelenen jandarma ekipleri, söz konusu kamyonu Dürdane Rampası yakınlarında durdurdu. Kamyonun kazasında inceleme yapan ekipler, çuvallara doldurulmuş yaklaşık 10 ton midye gördü. Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda 10 ton midyeye el konuldu. Midyelerden numune alan veteriner hekimler, midyelerin canlılığını ve suyunu kaybettiği, insan gıdası olarak kullanılmasının sakıncalı olacağı ve bu nedenle imha edilmesi yönünde rapor verdi.

Rapor üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, 10 ton midyenin bulunduğu kamyonu Katı Atık Depolama Sahası'na götürdü. Sağlıksız midyeler burada toprağa gömülerek imha edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kamyondan su sızdı, yakalanan 10 ton midye imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER