Kanadı kırık ve ezik yabani balıkçıl kuşa ötanazi


Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde kırsal alanda kanadı kırık ve ezik bir şekilde bulunan balıkçıl kuş, tedavi edilmeyeceği belirlenerek ötanazi yapıldı.

Yaban av hayatı konusunda çok hassas olan Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın talimatı ile çeşitli nedenlerle yaralanan yabani hayvanlara, belediye veterineri tarafından müdahale ve tedavi de yapılıyor. Bugüne kadar, kaçak avcılar, dikkatsiz sürücüler tarafından vurulan, yaralanan kızıl şahin, kartal, karabatak Sarıoğlan Belediye veterineri tarafından tedavi edildikten sonra doğaya bırakılırken, son getirilen kanatları kırık ve ezik yabani balıkçıl'a tedavi edilemeyince ötanazi yapıldı.

Palas-Tuzla gölü çevresinde hayvan otlatan çobanlar, yerde acı içinde kıvranan ve başıboş köpeklerin parçalamaya çalıştığı yabani bir balıkçıl kuşu kurtardı. Daha sonra Sarıoğlan Belediyesini aradı. Belediye veterineri Osman Kabadayı, yaralı yabani balıkçılı teslim aldı. Yaptığı ilk incelemede, yabani balıkçıl kuşun kanatlarının kırık ve ezik, tedavi edilemeyecek halde olduğunu gördü. Yabani balıkçılın daha fazla acı çekmemesi için ötanazi ile yaşamına son verildi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, herkesin yaban av hayatı konusunda hassas olmasını, eline her silah alanında avcı olmadığını belirterek, doğanın dengesinin korunmasını, bu konuda belediye olarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştıklarını açıkladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kanadı kırık ve ezik yabani balıkçıl kuşa ötanazi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER