Kanaltürk gerçeği ortaya çıktı

Kanaltürk TV’nin bilinenin aksine Tuncay Özkan’dan satın alınmadığı ortaya çıktı. Kanalda hiç hissesi bulunmayan Özkan’ın satıştan sonra Koza İpek Holding’in sahibi Akın İpek’e yardımlarından dolayı defalarca teşekkür ettiğine dair canlı yayın programı da Kanaltürk arşivinden çıktı.

Kanaltürk gerçeği ortaya çıktı

Tuncay Özkan’ın sahibi olduğunu ve kendisinden gasp edildiğini ileri sürdüğü Kanaltürk TV’de hiç hissesinin bulunmadığı, kanalın sadece bir süre Genel Koordinatörlüğü görevini yaptığı ortaya çıktı.

Kanaltürk’ün ağır borçları nedeniyle Koza Grubu’na satılması sürecinde canlı yayına çıkan Özkan’ın kendilerine büyük iyilik yapan ve yardımda bulunan Koza İpek Holding’in sahibi Akın İpek’e teşekkürler ederken bugün iftiralarda bulunmasına avukatlar tepki gösterdi. 

İFTİRAYA DAYALI İDDİANAME 

Kanaltürk Televizyonu, 2008’de 20 milyon doları bulan ağır borçlarıyla birlikte satışa çıkarılmıştı. Habertürk TV’nin, 35 milyon dolara Ciner Grubu’na satılmasından 6 ay sonra Koza İpek Grubu da Kanaltürk’e talip olmuş ve kanalı 30 milyon dolara satın almıştı. İpek Medya Grubu’na kayyım atanmasının ardından ise ilginç gelişmeler yaşandı. Özkan, satış sözleşmesine rağmen kanalın kendisinden gasp edildiğini ileri sürerek açtığı davaların sonuçlanması hâlinde Kanaltürk’ü alacağını ileri sürdü. Ancak Özkan’ın daha önce kanalda hiçbir hissesinin olmadığı gibi böyle bir dava açmasının da imkânsız olduğu belirtildi. Kayyım tarafından el konulan Koza İpek Holding’in sahibi Akın İpek’in avukatları, son olarak savcı Adem Meral’in, Özkan’ın iftiralarını gerçek kabul ederek gazeteciler hakkında iddianame hazırlaması üzerine açıklama yaptı. 

İDDİALARI HAYAL MAHSÜLÜ 

Tuncay Özkan davaların neticelenmek üzere olduğu, kazandığı takdirde Kanaltürk’ü geri alacağı iddiası imkânsızdır” diyen İpek’in avukatları bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Çünkü; Koza İpek Grubu’ndaki hiçbir şirketin Tuncay Özkan ile bir davası yoktur. Kanaltürk’ün geri alınmasına yönelik herhangi bir dava da yoktur. Haksız vergi cezası da yoktur. SSK ve KDV gibi vergilerden hiç kimse muaf olmadığı için ödenmesi gereken söz konusu vergiler beyan edildiği şekli ile ilgili devlet kurumlarına ödenmiştir.” 

CANLI YAYIN ARAÇLARI BİLE VERİLMEMİŞ 

Koza İpek Medya Grubu’nun Kanaltürk’ün eski sahiplerine açtığı davalar olduğunu vurgulayan Akın İpek’in avukatları şu bilgileri verdi: “Bu davaların sebebi, satın alma işlemi sırasında beyan edilen borçların, beyan edildiğinden daha fazla olması ve bu borçların da mecburen doğrudan veya dolaylı olarak müvekkil tarafından ödenmesidir. (Hulki Cevizoğlu’na ödenenler gibi) Koza İpek Medya Grubu’nun açtığı diğer bir davada satın alınan ekipmanın ve canlı yayın araçlarının teslim edilmemesinden kaynaklanan davadır.” BÜTÜN BORÇLAR ÖDENDİ Kanaltürk’ün satışında eski sahiplerinin beyan ettiği resmi ve ödenmesi gereken borçları bulunduğunu belirten Akın İpek’in avukataları, “Bu borçlar arasında Tuncay Özkan’ın bahsettiği gibi haksız vergi cezası yoktur. Bu borçların tamamı Koza İpek Grubu şirketleri tarafından ödenmiştir” açıklamasında bulundu. 

KOZA GRUBU’NA TEŞEKKÜR ETMİŞTİ 

Savcı Adem Meral, İpek Medya Grubu’na kanlı baskın sırasında gözaltına alınan gazetecilerle ilgili iddianamede, Tuncay Özkan ekonomik direnç uygulanarak kurucu mülk sahibi olduğu Kanaltürk’ün devrinin sağlandığı ileri sürdü. Oysa Özkan satışın hemen ardından kanalda canlı yayına çıkarak, ekip arkadaşlarına büyük iyilik yaptığı için Akın İpek’e teşekkür etmişti. Kanalın borçlarından dolayı satıldığını açıkça ifade eden Özkan, “Biz burayı siyasi baskıdan falan korktuğumuz için satmadık. Neden sattık? Çünkü zorda kaldık. Koza Grubu’na buradan teşekkür ediyorum. Eğer gelip bunu almasaydı yarın bu malların tamamı haraç mezat gitmişti. Koza Grubu almış, alsın. Hayırlı olsun... Koza Grubu almayabilirdi, gelir hacizden alırdı...” demişti.

ÖzgürDüşünce
 
<< Önceki Haber Kanaltürk gerçeği ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER