Kanarya'da transferin şifreleri

Fenerbahçe, bu sezon gelenekselleşen yüksek maliyetli transfer politikasını tamamen değiştirdi. Geçmiş yıllardan ders alan yönetim; başarıya aç, istikrarlı, kaprissiz, düşük maliyetli ve takım için oynayan oyunculara yöneldi.

Kanarya'da transferin şifreleri

Her sezon yaptığı yıldız transferleriyle taraftarlarını ayağa kaldıran Fenerbahçe, bu sezon farklı bir transfer politikası izliyor.

Önceki yıllarda Anelka, Pierre van Hooijdonk, Ariel Ortega, Mateja Kezman, Roberto Carlos gibi yıldızları transfer eden ve bu oyuncuların çoğundan istediği verimi alamayan Fenerbahçe yıldız transfer etme huyundan bir türlü vazgeçememişti. İki sezon önce Diego'yu, geçen yıl Nani, Van Persie, Souza gibi oyuncuları milyonlarca euro bonservis bedelleri ödeyerek kadrosuna katan Sarı-Lacivertlilerin bu sezon aklı başına geldi. 

YARISINDAN FAZLASI GİTTİ

Sarı Lacivertli ekip Nani, Caner Erkin, Bruno Alves, Michal Kadlec, Lazar Markovic, Ba, Mehmet Topuz, Raul Meireles, Serdar Kesimal ve Gökhan Gönül'le yollarını ayırdı. Ayrıca Diego'dan kulüp bulmasını istedi. Böylece geçtiğimiz sezon ilk 11'inde banko oynayan 5 isimle yollar ayrıldı. Van Persie'nin de iyi bir teklif gelmesi halinde satılabileceğinin işaretleri verildi. Takımın neredeyse yüzde 70'ini kaybeden Fenerbahçe, 4 yeni transferle taraftarın gönlüne su serpti.

DÜŞÜK MALİYETLİ İSİMLER

Yönetim; UEFA'nın uyguladığı Finansal Fair Play kriterlerinin de etkisiyle düşük maliyetli ancak istikrarlı oyunculara yöneldi. Şimdiye kadar alınan Gregory van der Wiel, Roman Neustadter ve Aatif Chahechouhe için yalnızca 2.5 milyon euro bonservis bedeli harcandı. Martin Skrtel için Liverpool'a 5 milyon 860 bin euro ödenmesi bekleniyor. 

NOT: Geçtiğimiz sezon ilk 11'de yer alan 5 isimle yollar ayrıldı. Başkan Aziz Yıldırım, kaprisleriyle öne çıkan Caner ve Nani gibi oyunculara yol verdi. Yıldız transferi yerine istikrarlı ve başarıya aç oyuncuları kadroya kattı.

PEREİRA'NIN İSTEDİĞİ OLDU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, geçtiğimiz yıl yaşanan başarısızlıktan sonra ‘Bu takımı ben kurmamıştım' açıklaması yapmıştı. Pereira; yıldız adayı, takım için oynayan, kapris yapmayan futbolcular istiyordu. Alınan 4 oyuncu da hocanın istediği özellikler taşıyor. 

KAPRİS YOK, TAKIM VAR

Sağ beke alınan Gregory van der Wiel gerek istatistikleri gerekse yeteneği ile Gökhan Gönül'ü aratmayacak bir oyuncu. 

HEM ASİST HEM GOL KRALI

Bruno Alves'in yerine getirilen daha kariyerli Martin Skrtel, 6 yıldır oynadığı Premier Lig'de yalnızca 11 maç kaçırdı. Forma giydiği 228 maçın 205'inde ilk 11'deydi. Nani'nin gitmesiyle oluşacak boşluk hem gol krallığı yaşamış hem de her sezon en az 10 asist yapan Aatif Chahechouhe gibi başarıya aç bir oyuncu ile dolduruldu. Roman Neustadter ön liberoda, sağ kanatta, orta sahada rahatlıkla oynayabilecek; kaprissiz, istikrarlı bir joker. Sezon başına ortalama 30 maç ortalamasını düzenli olarak yakalayan başarılı stoper, 1.90 boyuyla yüksek toplarda çok etkili, güçlü bir futbolcu.


<< Önceki Haber Kanarya'da transferin şifreleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER