Kanser hastası Murat Çalık ameliyatın ardından yeniden cezaevine gönderiliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 8 2025
Paylaş
X Post
Kanser hastası Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık’ın kemik iliği biyopsisinde lenfoma bulgularına rastlandı. Ameliyat edilen Çalık, bugün tekrar cezaevine gönderilecek.
Tartışmalı İBB soruşturmasında 23 Mart’ta tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sağlık sorunlarına rağmen cezaevine yeniden sevk edilecek.
4 Haziran’da Silivri (Marmara) Cezaevi’nden İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’ne gönderilen Çalık’ın sağlık durumu risk altında.
Halktv'de yer alan habere göre daha önce iki kez kanser tedavisi gören Çalık, hastanede yapılan tetkiklerin ardından cezaevine geri gönderilmişti. Ancak yeniden başlayan ağrıları nedeniyle 23 Haziran Pazartesi günü tekrar hastaneye sevk edildi.
LÖSEV Başkanı Doktor Üstün Ezer, Çalık'ın bir saat bile hapiste kalmasının 'cinayete eş değer' olduğu söyleyip acilen tahliye edilmesi gerektiğini söylemişti.
Kemik iliği biyopsisi sonucunda lenfoma şüphesi taşıyan ciddi bulgular tespit edilince Çalık ameliyata alındı.
Cumhuriyet'ten Yusuf Körükmez'in haberine göre; Çalık’ın avukatı Melih Koçhan, operasyon sonrası çıkan raporla ilgili şunları söyledi:
“Rapor çıktı ama biz daha ulaşamadık. Maalesef cezaevine sevk edecekler. Tahliye talebimizle ilgili bir karar yok. Dün rapor çıktı göremedik. Dün 16.30 gibi mesai bitimine yakın çıktı rapor. Rapora ulaşmaya çalışıyoruz. Ondan sonra tahliye talebimiz değerlendirilecek.”
Çalık’ın bugün tekrar Buca Kırıklar Cezaevi’ne sevk edilmesi bekleniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor2.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı3.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?4.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...




