Kansere yenik düşen kadın milli boksör Yozgat'ta toprağa verildi

Kansere yenik düşen kadın milli boksör Yozgat'ta toprağa verildi

YOZGAT (CİHAN)- Yaklaşık bir yıldır Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kanser tedavisi gören ancak bu hastalığa yenik düşen milli boksör Nagihan Bayer (25) memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1 yıldır lenf kanseri tedavisi gören Bayer'in cenazesi, Boğazlıyan Çarşı Camii'nde kılınan namazın ardından ilçe mezarlığına defnedildi. Bayer'in cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, antrenörü Kamal Akdağ ve vatandaşlar katıldı. Nazıf Bayer, Nagehan'ın tek çocuğu olduğunu ve genç yaşta kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Kızım bir süre burada tedavi gördü. Kan değerleri düşüktü. Hastanede 15-20 gün kaldı ve bir sonuç alamadık. Buradan Erciyes Üniversitesi Hastanesi'ne götürdük. Orada yapılan tetkiklerde kanser başlangıcı olduğunu öğrendik. 2 ay içerisinde yapılması gereken tıbbi müdahaleler yapıldı. Buradan 'Amerika'ya dahi götürseniz çaresi yok' denildi. Tek kızımızı kaybettik, üzgünüm." diyerek gözyaşalarını tutamadı.

Antrenörü Kamal Akdağ da Nagehan Bayer'in 11 yaşında boksa başladığını hatırlatarak, azimli ve başarılı bir sporcu olduğunu ifade etti. İlçede Nagehan'ın boks sporu ile uğraşan ilk bayan sporculardan olduğunu ve spor salonu olmadığı için çoğu zaman tarlada antrenman yaptığını söyleyen Akdağ, "Negehan'ın sürekli başarılı olma isteği vardı. Nagehan bu işi gerçekten çok sevdi. Nagehan'ın ilk başarısı Eskişehir'de Türkiye birinciliği ile başladı. Daha sonra Konya'da şampiyon oldu. 2004 yılında Çankırı'da, 2005 yılında ise Ordu'da Türkiye şampiyonu oldu. Çok azimliydi. Bu gün ülkemizde bir çok antrenörün takdirini topladı. Büyüklerde üçüncü olduktan sonra milli takıma seçilip, çok başarılı işler yaptı." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kansere yenik düşen kadın milli boksör Yozgat'ta toprağa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER