Kanuni'de her şey kanuni


Son günlerde bazı medya organlarında Kanuni Üniversitesi ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğu bildirildi. Üniversitenin Hukuk Müşaviri Avukat Başak Küçük, Sarıhuğlar Mahallesi'ndeki arazi ile ilgili açılan tahsis iptal davasını kazandıklarını ifade etti. Genel Sekreter Mahmut Açıl ise asılsız haberlerle bir karalama kampanyası yürütüldüğünü vurgulayarak, her açıdan hukuka uygun bir şekilde ve akademik kadrolara yeni atamalar yaparak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.
Kanuni Üniversitesi Hukuk Müşaviri Avukat Başak Küçük, üniversitenin sözleşme ile 49 yıllığına irtifak hakkı almış olduğu Sarıhuğlar Mahallesi'ndeki taşınmazla alakalı açılan tahsis iptal davasının basında yanlış yansıtıldığını ifade etti. Adana 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın lehlerine sonuçlandığını ifade eden Küçük, "Türk yargısı son derece isabetli bir karar verdi. Mahkeme, 'İrtifak hakkı geçerlidir ve devam edecektir.' hükmünü verdi. Biz siyasetin hiçbir şekilde eğitime karıştırılması taraftarı değiliz. Müvekkil üniversitenin yasaya aykırı hiçbir işlemi olmamıştır." ifadelerini kullandı.

BİZDE HER ŞEY KANUNİ
Genel Sekreter Mahmut Açıl ise üniversitenin 12.06.2013 tarihli 6492 sayılı kanunla, YÖK Genel Kurulu, Milli Eğitim Komisyonu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu'ndan geçerek Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kanunlaşarak kurulduğunu hatırlattı. "Son günlerde bazı medya kuruluşlarınca servis edilen dayanaksız haberler sebebiyle üniversitenin zan altında bırakılmak istenmektedir." diyen Açıl, Üniversitenin bağlı olduğu tek kurumun YÖK olduğunu Kanuni Üniversitesi'nin kurucu vakfının Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı olduğunu vurguladı. Açıl, şunları söyledi: "Vakıf üniversitelerinin kuruluşunda, kurucu vakfın bir kısım malvarlığı taahhüdünde bulunması yasal zorunluluktur. Üniversitemizin kuruluş taahhüdünde bulunan taşınmazların hiçbirinde usulsüz bir ele geçirme ya da sahte evraklarla imar planı değiştirme gibi bir eylem söz konusu değildir."
İmar düzenlemelerinin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yapıldığını ve haberlerde bahsi geçen arsa ve imar düzenlemelerinin yapıldığı iddia edilen tarihte henüz Kanuni Üniversitesi'nin kurulmadığını vurgulayan Mahmut Açıl, "Kanuni Üniversitesi 12.06.2013 tarihinde TBMM tarafından kanunla kurulmuştur. Haberlerde bahsi geçen imar değişikliği, Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait olan arsa ile ilgili değil, yüzbinlerce dönümlük Şambayadı bölgesinin tamamını kapsamaktadır. Kaldı ki üniversitemiz ya da kurucu vakıf, bu arazi üzerinde konut yapımı ile ilgili herhangi bir tasarrufa da gitmemiştir." açıklamasını yaptı.

Halen Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerindeki eğitim binasında faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Açıl, alanında uzman öğretim üyelerini kadrolarına dahil ettiklerini, ilgili fakülte dekanları ile enstitü müdürlerinin atamalarını yaptıklarını dile getirdi. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı yapabilmek adına YÖK ile yazışmaların devam ettiğini de kaydeden Mahmut Açıl, "Çeşitli asılsız iddialarla, basın kanunu ve temel özgürlükler ihlal edilmek suretiyle yapılan tüm haberler ile ilgili olarak yasal başvuru haklarımızı saklı tutuyoruz. Kanuni Üniversitesi olarak yasadışı herhangi bir eylemimiz olmadığı gibi, haberlerde genel olarak bahsedilen illegal bir örgüt ve yapıyla da herhangi bir bağlantımız bulunmamaktadır. Kanuni Üniversitesi olarak kendisini eğitime adamış kadromuzla öğrenci alımı çalışmalarına devam eden bir üniversite olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kanuni'de her şey kanuni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER