KAOS-GL'den Hasan Atik: Türkiye'de 4 yılda HIV/ AIDS virüsü yüzde 160 artmış


Bursa Nilüfer Belediyesi ve Özgür Renkler LGBTİ Oluşumu iş birliğiyle 1 Aralık Dünya AIDS Günü'nde düzenlenen panelde HIV/ AIDS virüsü ve korunma yolları masaya yatırıldı.

Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde farkındalığı artırmak için düzenlenen panelde 'AIDS öldürmez ön yargı öldürür' denildi. Panelde HIV/ AIDS virüsü ve korunma yolları ele alındı.

KAOS-GL'den Hasan Atik ile Özgür Renkler LGBTİ Oluşumundan Mert Güzel, AIDS'in bulaşma, korunma yolları ve deneyim aktarımı hakkında bilgiler verdi.

Bu virüsle yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Hasan Atik, "Bu virüs kan yolu, cinsel ilişkiyle ve anneden çocuğa doğum yoluyla bulaşıyor. Korunmada kondom çok etkili. Doğum kontrol hapları ve sprialler korunma açısından etkili değildir" dedi.

Türkiye'de HIV/AIDS virüsünde hızlı bir artışın gözlendiğine dikkat çeken Atik, "2010-2014 yılları baz alındığında Türkiye'de bu hastalıktaki artış yüzde 160 olarak gözlemleniyor. Biz toplum olarak test yaptırmaktan korkuyoruz. Bu da hastalığın son evresinde teşhisi konuluyor. 3 ayda bir basit eliza testiyle tanı konarak tedaviye başlanılabilir" diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber KAOS-GL'den Hasan Atik: Türkiye'de 4 yılda HIV/ AIDS virüsü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER