Kapadokya, bayrama dolu olarak giriyor

Kapadokya, bayrama dolu olarak giriyor

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya bölgesindeki turistik işletmelerin bayram hazırlıklarını tamamladığını, doluluk oranının ise yüzde 80'ler civarında olduğunu açıkladı.

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı kentleri, sıcak hava balonculuğu ile doğa, manzara ve kültür turizminin gerçekleştirildiği dünyanın ender bölgelerinden biri olan Kapadokya bölgesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla da yerli ve yabancı turistin en fazla rağbet ettiği destinasyonlardan biri konumunda bulunuyor. Bölgede Avanos, Ürgüp ve Uçhisar gibi turistik merkezlerde özel Türk geceleri de düzenleniyor. Sıcak hava balon turları da bölgede sabahın ilk ışıkları ile başlıyor ve özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, bölgede bulunan otellerin bayram hazırlıklarını tamamlayarak misafirlerini ağırlamaya hazır bir biçimde beklediğini belirtti.
Ramazan Bayramı öncesinde bölgede bulunan turistik işletmelere yapılan rezervasyonlara bakıldığında yaklaşık yüzde 80 oranında bir doluluğun gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Dinler, "Misafirlerimiz bayram tatillerinde Kapadokya'yı tercih ettiklerinde bu güzel havada balon, ATV ve at turları yapma şansına da sahip olarak bölgeyi çok iyi bir biçimde keşfedebilecekler. Kar ve yağmurun olmadığı çok güzel bir hava bulunuyor." dedi.

Kapadokya'ya gelen ziyaretçi sayısına bakıldığında geçen yıla oranla biraz düşüşün olduğunu kaydeden Dinler, ancak bunun ciddi rakamlara karşılık gelmediğini söyledi.
Bölgeye gelen turist gruplarına bakıldığında ana pazarlar olarak Brezilya, Japonya ve son dönemde de Çin'in olduğunu ifade eden Dinler, "Japonya'yı bir takım olayların etkisiyle kaybettik. Çin pazarı, Japonların eksikliğini dolduruyordu. Son Doğu Türkistan'daki olayların abartılmasından dolayı İstanbul'da yaşanan sıkıntılar Çin pazarına darbe vurdu, iptaller geliyor. Yapacağımız etkin tanıtım çalışmaları sonucunda 2015 yılını geçen yılla aynı oranda kapatmayı düşünüyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kapadokya, bayrama dolu olarak giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER